Συστατικά
110 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα χοντροκομμένη
15 γρ. ζελατίνες
Για την κρέμα anglaise
200 ml γάλα 3,5% λιπαρά
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
¼ κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
2 ½ κ.σ. καφέ εσπρέσο στιγμής
4 κρόκους
125 γρ. ζάχαρη καστανή
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με 560 ml νερό σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μόλις διαλυθεί απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μέχρι να γίνει σιρόπι.
Ρίχνουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Μόλις διαλυθούν, βάζουμε το μείγμα μας σε φόρμες καλούπια των 200 ml και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες!
Εκτέλεση για την κρέμα anglaise
Βάζουμε το γάλα, την κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τον καφέ και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Περιμένουμε 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί.
Ανακατεύουμε καλά.
Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να φουσκώσουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και μία πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουν μία κρεμώδης υφή.
Βάζουμε το μείγμα καφέ μέσα στο μείγμα με τους κρόκους και τα βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε το μπολ με μεβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Για να σερβίρουμε, βγάζουμε τα ζελέ από τα καλούπια και τα βάζουμε σε πιάτο και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα anglaise.
Πηγή: akispetretzikis.com