Υπέροχο και πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 5 μόνο υλικά. Μια συνταγή για ένα ανάλαφρο γλυκό ψυγείου.
Συνδυάστε τη σοκολάτα με το φουντούκι και αφήστε τις γεύσεις να “μιλήσουν” από μόνες τους.
Υλικά συνταγής
• 12 μπισκότα σαβαγιάρ μεγάλα
• 80 ml σιρόπι σοκολάτας ή λικέρ αρεσκείας σας
• 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
• 160 γρ. μερέντα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
• 75 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
• τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα [προαιρετικά]
Εκτέλεση
- V Παίρνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20 X 20 εκ. και 5 εκ. βάθους και στρώνετε καλά μια μεμβράνη.
- Στρώνετε μια σειρά σαβαγιάρ, κόβοντας τις άκρες κάποιων εξ αυτών προκειμένου να χωρέσουν καλά και να σχηματίσουν μια βάση. Περιχύνετε από πάνω το μισό λικέρ.
- Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Προσθέστε και τη μερέντα και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως σε μια αφράτη κρέμα.
- Απλώστε το μισό μείγμα κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ και το στρώνετε ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε με τα μισά χοντροκομμένα φουντούκια.
- Από πάνω στρώνετε άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και περιχύνετε με το υπόλοιπο λικέρ.
- Προσθέτετε άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Τρίβετε τη σοκολάτα*, την αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια και πασπαλίζετε το
*Μπορείτε να παραλείψετε τη σοκολάτα και να γαρνίρετε μόνο με τα υπόλοιπα φουντούκια.
Πηγή: Good Taste – October 2009, Page 83/Recipe by Alison Roberts & Wendy Quisumbing/Photo by Sue Ferris