ΔΙΑΦΟΡΑ

Το χρώμα που πρέπει να βάλεις στο υπνοδωμάτιο για να χαλαρώσεις από το στρες

Θέλουμε να έχουμε το υπνοδωμάτιό μας τακτοποιημένο και όμορφα διακοσμημένο ώστε να μας κάνει να νιώθουμε ωραία, γαλήνια και ξεκούραστα.

Κεριά, διακοσμητικά, όλα παίζουν τον ρόλο τους και μας βοηθούν να χαλαρώσουμε όταν γυρνάμε από μια δύσκολη μέρα.

Από ότι φαίνεται, όμως, το κλειδί για ένα δωμάτιο ξεκούραστο κρύβεται στην επιλογή του χρώματος.

Σύμφωνα με έρευνα του Travelodge του 2013, υπάρχει ένα χρώμα που πρέπει να επιλέξουμε για το δωμάτιό μας, αν αισθανόμαστε στρεσαρισμένοι και θέλουμε να χαλαρώσουμε μπαίνοντας σε αυτό.

Αυτή η απόχρωση δεν είναι άλλη από το μπλε. Το χρώμα αυτό έχει μια αισθητή επίπτωση στην ποιότητα του ύπνου και κατ’ επέκταση στην συνολική μας διάθεση.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές βρήκαν ότι όσοι είχαν μπλε υπνοδωμάτια, κοιμήθηκαν 8 ώρες και είχαν χαρούμενη όψη την επόμενη μέρα.

Το χαλαρωτικό αποτέλεσμα του μπλε χρώματος είναι αφηρημένο και ίσως έχει να κάνει με το νερό, τον ουρανό και την θάλασσα, όπως διαβάζουμε στο Purewow.

Ακόμη, ο ειδικός Chris Idzikowski αναφέρει στην Daily Mail ότι οι ειδικοί υποδοχείς που ονομάζονται κύτταρα του γαγγλίου στον αμφιβληστροειδή χιτώνα των ματιών μας, είναι πιο ευαίσθητοι στο μπλε χρώμα.

Οπότε μπορείς να βάψεις τους τοίχους του δωματίου σου σε μπλε αποχρώσεις ή να βάλεις μπλε έπιπλα και λεπτομέρειες.

Θα μεταμορφώσεις το δωμάτιό σου σε χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας.

bovary.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact