Το αγαπημένο μωσαϊκό απογειώνεται…
Μερίδες:8-10 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:5′ Έτοιμο σε:35′ Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Υλικά
1 φάκελος τριμμένο μπισκότο
150 γρ. κακάο
150 γρ. κομματάκια από διάφορα φρουί γλασέ
150 γρ. καραμελωμένα φουντούκια
200 γρ. μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1-2 κουτ. σούπας μπράντι
Για την επικάλυψη και τη διακόσμηση
150 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας κονιάκ
½ φλιτζανάκι του καφέ γάλα
μερικά φρουί γλασέ
Διαδικασία
Ρίχνετε στο μίξερ τη μαργαρίνη μαζί με την άχνη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει. Αμέσως μετά ρίχνετε το κακάο κουταλιά κουταλιά μέχρι να γίνει ένα αφράτο, ομοιογενές, σοκολατένιο μείγμα.
Ρίχνετε το μπράντι, δουλεύετε το μείγμα λίγο ακόμα, το αδειάζετε σ’ ένα μεγάλο μπολ και το κρατάτε στην άκρη.
Σπάτε τα καραμελωμένα φουντούκια σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνετε στο σοκολατένιο μείγμα, μαζί με το τριμμένο μπισκότο και τα φρουί γλασέ. Ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ στρωμένη με διαφανή μεμβράνη και το κρυώνετε στο ψυγείο μέχρι να γίνει συμπαγές. Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και το φυλάτε στο ψυγείο.
Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το κονιάκ και το γάλα και τα αφήνετε να ζεσταθούν. Ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα, αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύετε να λιώσει η κουβερτούρα. Αλείφετε τον κορμό με το μείγμα και διακοσμείτε με φρουί γλασέ.
olivemagazine.gr