Πλησιάζοντας προς τις γιορτές, ετοιμάζουμε χριστουγεννιάτικο κέικ σοκολάτας. Μία εύκολη συνταγή που ολοκληρώνεται με πεντανόστιμο γλάσο λευκής σοκολάτας.
Υλικά
225 γρ. βούτυρο 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 5 αυγά μεγάλα 225 γρ. ζάχαρη καστανή μαλακή 80 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη 50 γρ. αλεύρι 1 κοφτή κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ Για το γλάσο 150 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) 100 γρ. σοκολάτα λευκή 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα σε σχήμα στεφάνι.
Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα ψιλοκομμένη σε πολύ χαμηλή φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 5-8 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
Ενώνουμε το μείγμα των αυγών με τη σοκολάτα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάζουμε το κέικ στη φόρμα και το ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει ενώ παράλληλα ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος σχεδόν μέχρι να βράσει. Την αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και την σοκολάτα ψιλοκομμένη. Ρίχνουμε το γλάσο στο κέικ και στην συνέχεια το διακοσμούμε.
tastyday.gr