ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βρισκόμαστε στις τελευταίες ώρες της κατάληψης»

Μήνυμα πως η κατάληψη της πρυτανείας του Πανεπιστημίου της Αθήνας βρίσκεται στις τελευταίες της ώρες, έστειλε απόψε το βράδυ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης ο οποίος αποκάλυψε πως συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και από την κουβέντα που είχαν προέκυψε η αλλαγή στη στάση της αστυνομίας απέναντι στους καταληψίες.

«Στο πανεπιστήμιο παίζεται ένα στοίχημα. Κανείς δεν λέει να μπουν τα ΜΑΤ μέσα. Η κυβέρνηση δεν έχει βεντέτα με τους αναρχικούς. Πρέπει να δούμε όμως ποιοι είναι πίσω από όλα αυτά. Που το πάνε; Ποιοι το κινούν; Και αυτό να γίνει αναίμακτα, χωρίς να ανοίξουν κεφάλια. Αυτό το φαινόμενο είναι κοινωνικό δεν έχει σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Εύκολο πράγμα μια εντυπωσιακή εκκένωση αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μας» τόνισε ο κ. Πανούσης σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «online» του Mega και τους δημοσιογράφους Όλγα Τρέμη και Νίκο Ευαγγελάτο.

«Κάποιοι που θέλουν να μπούμε μέσα με ΜΑΤ για να γίνουν ήρωες. Κάποιοι θέλουν μια κόντρα με την Αριστερά. Δεν πρόκειται περί ανοχής. Ούτε αδυναμίας του κράτους να αντιπαρατεθεί με ανθρώπους που φορούν κουκούλες» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να εκβιάζεται και να έχει καθαρό μυαλό όταν παίρνει αποφάσεις. Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό και ανταλλάξαμε απόψεις. Γι’ αυτό και η διαφορετική αντιμετώπιση που φάνηκε από σήμερα. Η ήπια διαχείριση (και όχι η ανοχή), τελείωσε. Φτάσαμε στα όρια. Τελειώνουμε».

Παράλληλα, ο κ. Πανούσης σημείωσε: «Δεν αντιμετωπίζουμε αστυνομικά προβλήματα. Εκεί υπάρχει το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ που ξέρει τι πρέπει να κάνει. Εδώ έχουμε να κάνουμε με πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα που δεν τα έλυσε η αντιπολίτευση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να το λύσει η αστυνομία. Θλίβομαι για την κατάσταση και ζητώ συγγνώμη από τους φοιτητές αλλά τελειώνουμε. Βρισκόμαστε στις τελευταίες ώρες της κατάληψης¨, ενώ αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν συνολικά στους πανεπιστημιακούς χώρους ανέφερε: «Να ανοίξουν τις πόρτες του Πολυτεχνείου οι πρυτάνεις να δούμε τι γίνεται μέσα και ποιοι το έχουν μετατρέψει σε παρασκευαστήριο μολότοφ. Δεν υπάρχουν μέτρα περιφρούρησης στα πανεπιστήμια».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact