Με βελούδινη υφή και πλούσια γεύση
Υλικά για 4 άτομα
2½ κιλά καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1.5 λίτρο ζωμό κότας
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
½ κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι σκόρδο σε κόκκους
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Βάλτε τα καρότα σε ένα ταψί, ρίξτε από πάνω λάδι και ανακατέψτε. Πασπαλίστε με 1 ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι και ψήστε τα για 45-60 λεπτά ανάλογα με το πάχος των καρότων. Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι.
Προσθέστε τις πατάτες, τα ψητά καρότα, το ζωμό κότας, το τζίντζερ, το κύμινο και το σκόρδο. Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά, ή έως ότου όλα τα λαχανικά είναι μαλακά. Αφαιρέστε το καπάκι και σιγοβράστε για άλλα 10 λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει πουρές.
Μεταφέρετε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά.
newsbeast.gr