Στα 31 του χρόνια, ο Τζορτζ Μπάλντοκ έφυγε από τη ζωή απρόσμενα και νέος.
Ήταν ένα ταλαντούχο παιδί που είχε τη δυνατότητα να είναι βασικός στην Εθνική ομάδα, αλλά ένας μικρός τραυματισμός του στέρησε αυτή την ευκαιρία. Θα μπορούσε να έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό σε έναν αγώνα ενάντια στην Αγγλία και να είχε γράψει ιστορία.
Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στην οικογένειά του και στην πατρίδα του, που πάλεψε με θάρρος και αφοσίωση για αυτήν.
Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αγγλία, πάντα ήταν Άγγλος για τους περισσότερους. Στην ψυχή του όμως, αισθανόταν Έλληνας. Οι ιστορίες της γιαγιάς του (η μητέρα του πατέρα του), η «τρέλα» με το Euro 2004 και γενικά το γαλανόλευκο που πάντα επικρατούσε για τον Μπάλντοκ. Έτσι, μόνος του επικοινώνησε εν μέσω πανδημίας με την ΕΠΟ. Ως παίκτης της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Ρωτώντας τί πρέπει να κάνει για να γίνει Έλληνας.
Ποδοσφαιριστής επιπέδου Premier League, με τεράστια εμπειρία απ’ τα Αγγλικά γήπεδα. Του δόθηκαν οι κατευθύνσεις και οι βοήθειες που χρειαζόταν, όμως ήταν μεγάλες οι δυσκολίες. Απ’ τη μία η πανδημία, απ’ την άλλη το Brexit που δυσκόλευε τα πάντα.
Δεν το έβαζε κάτω όμως, πάντα ήθελε να γίνει Έλληνας. Να αποκτήσει διαβατήριο με τη χώρα για την οποία του μιλούσε πάντα ο πατέρας του. Οι προσπάθειές του έφεραν αποτέλεσμα τελικά και αμέσως άρχισε η διαδικασία της ενσωμάτωσής του στην Εθνική ομάδα. Κάτι που έγινε το 2022. Ήταν πλέον… Γιωργάρας, όχι Τζορτζ.
Έτσι, άλλωστε, τον φώναζαν οι συμπαίκτες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ένα εξαιρετικό παιδί, χαμογελαστό, με καλή διάθεση για όλους. Αμέσως έγινε αγαπητός και μέλος της ελληνικής παρέας στην Εθνική.
Σε εκείνες τις ευχάριστες μέρες, δήλωνε: «Μου συμπεριφέρονται ευγενικά και είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ ύστερα από τόση αναμονή και τόσο καιρό. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και την οικογένειά μου η παρουσία μου στην Εθνική. Όσοι ξέρουν γνωρίζουν πόσο δύσκολο ήταν με τη γραφειοκρατία, τον Covid-19 και το Brexit.
Η γιαγιά μου ήταν 100% Ελληνίδα και έχουμε συγγενείς εδώ. Είμαι περήφανος που είμαι εδώ. Αγαπώ τη χώρα».
Το επόμενο βήμα της λατρείας του για την Ελλάδα, ήταν η μόνιμη εγκατάσταση. Όταν έληγε το συμβόλαιό του, άφησε στην άκρη τα ενδεχόμενα παραμονής στην Αγγλία ή κάποιας άλλης ευρωπαϊκής προοπτικής. Ελλάδα και μόνο Ελλάδα. Οι κρούσεις που δέχτηκε οδήγησαν τελικά στο να επιλέξει Παναθηναϊκό.
Μάλιστα δεν περίμενε καν να ολοκληρωθεί η σεζόν. Υπέγραψε νωρίς και από τον Μάιο ουσιαστικά άρχισε να μετακομίζει στην Ελλάδα. Στο σπίτι που βρήκε στα νότια προάστια, γιατί ήθελε να είναι κοντά στη θάλασσα. Το σπίτι στη Γλυφάδα, όπου δυστυχώς βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του.
«Έφυγε» τόσο νέος, τόσο άδικα κι αφήνει πίσω του ανείπωτη θλίψη και ένα τεράστιο γιατί. Ως το παιδί που συμπαθούσαν όλοι και διάλεξε την πατρίδα, δίνοντας «μάχη» γι’ αυτή, στην αγκαλιά της οποίας άφησε την τελευταία του πνοή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
Οι πρώτες πληροφορίες για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ
- Μαύρισε» το προφίλ της Εθνικής στα social media για τον Μπάντοκ
- Εκτός τόπου και χρόνου: Βγάζουν φωτογραφίες ενώ πλησιάζει ο τυφώνας Milton
- Σοκ στην Εθνική ομάδα: Έμαθαν τα δυσάρεστα για τον Μπάλντοκ!
- Νεκρός ο Τζορτζ Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού
Η είδηση του θανάτου του, που δεν ήθελε να πιστέψει κανένας
Οι πληροφορίες γύρω απ’ το περιστατικό και τα αίτια θανάτου του 31χρονου διεθνούς ποδοσφαιριστή είναι ακόμη συγκεχυμένες για την ώρα, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να είναι ανάστατοι και σε κατάσταση σοκ, προσπαθώντας να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το τραγικό συμβάν.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η σύζυγος του 31χρονου που μένει στην Αγγλία μαζί με το παιδί τους, τον αναζητούσε για ώρες απ’ το μεσημέρι της Τετάρτης (9/10) χωρίς να μπορεί να τον βρει. Κάλεσε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο διέμενε ο Μπάλντοκ στη Γλυφάδα για να πάει να δει τι είχε συμβεί, με τον τελευταίο να τον εντοπίζει χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.
Στις 22:29 κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι στις 22:38 με τον γιατρό της κινητής μονάδας να πιστοποιεί το θάνατό του και να αναμένει την ασφάλεια για να ξεκαθαριστούν τα αίτια του θανάτου του. Κι αυτό διότι βάσει πρωτοκόλλου, όταν πιστοποιείται θάνατος σε οικεία, πρέπει να επιληφθεί η Σήμανση με την παρουσία ιατροδικαστή.
Την έρευνα έχει αναλάβει υποδιεύθυνση Ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής, με τις πρώτες πληροφορίες απ’ την Αστυνομία να αναφέρουν πως δεν βρέθηκαν χτυπήματα στο σώμα του Μπάλντοκ, ωστόσο η ακριβής αιτία του θανάτου του θα προκύψει από την νεκροψία-νεκροτομή.