Υλικά (για τη βάση):
- 1 σακουλάκι φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
- 1 γιαούρτι αγελάδας
- αραβοσιτέλαιο, όσο χωράει το κεσεδάκι από το γιαούρτι (οικονομία στα σκεύη)
Υλικά (για τη στρώση):
- 2 φλυτζάνια τσαγιού φέτα, γκούντα ή ένταμ
- ζαμπόν ή μανιτάρια προαιρετικά
- 3-4 αβγά
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε τα υλικά για τη βάση με το χέρι και έτσι φτιάχνουμε μία πεντανόστιμη βάση.
- Απλώνουμε τη βάση (το στρώμα να είναι λεπτό, μην ανησυχείτε, θα φουσκώσει) σε ένα ταψί 25 εκ περίπου.
- Από πάνω τώρα στρώνουμε τα τυριά (φέτα, γκούντα ή ένταμ) και προαιρετικά ζαμπόν ή μανιτάρια.
- Χτυπάμε 3-4 αβγά με ένα εβαπορέ γάλα και περιχύνουμε το ταψί.
- Βάζουμε την τυρόπιτα στο φούρνο στη χαμηλή θέση (όχι τελείως κάτω) στους 160 C με αέρα για 3/4 της ώρας περίπου. Θα κοιτάξετε να έχει πάρει πάρει χρώμα από πάνω.
Good luck!