ΥΓΕΙΑ

Τσίμπημα αράχνης για τη στυτική δυσλειτουργία και άλλα γιατροσόφια

Αράχνη κατά της στυτικής δυσλειτουργίας και μυρμήγκια για μενού; Πώς μερικά από τα πιο απεχθή πλάσματα του κόσμου μπορεί μια μέρα να σώσουν την υγεία μας.

Αράχνες κατά της στυτικής δυσλειτουργίας

Το δηλητήριο της αράχνης Phoneutria nigriventer ίσως αποτελέσει το νέο φάρμακο κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, υποστηρίζουν οι ερευνητές σε όλο τον κόσμο. Προκείται για το δηλητήριο που προέρχεται από αράχνη από το είδος Phoneutria που περιλαμβάνει ορισμένες από τις μεγαλύτερες και πιο δηλητηριώδεις αράχνες του κόσμου.  Το δηλητήριό της δεν είναι συνήθως θανατηφόρο, προκαλεί όμως πόνο, εφίδρωση, ταχυπαλμία και όπως ανακάλυψαν πρόσφατα οι ειδικοί και … στύση. Συγκεκριμένα ένα από τα συστατικά του δηλητηρίου, το  PnTx2-6, προκαλεί χαλάρωση των μυϊκών ινών στο πέος, διευκολύνοντας τη ροή του αίματος στην περιοχή. Πειράματα που έγιναν σε ποντίκια έδειξαν ότι η ουσία πράγματι προκαλεί στύση που διαρκεί μέχρι δύο ώρες, και μάλιστα με λιγότερες παρενέργειες από ό,τι τα σημερινά φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία. Αν και τα ευρήματα αυτά είναι ελπιδοφόρα, δεν έχουν γίνει ακόμη μελέτες για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει στον άνθρωπο το συστατικό αυτό. Δεν είναι όμως μόνο η στυτική δυσλειτουργία που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια της αράχνης, αλλά και ο πόνος: Οι ερευνητές έχουν βρεί κάποιες ουσίες στο δηλητήριο της αράχνης ταραντούλας , που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του χρονίου πόνου.

Το δηλητήριο του σκορπιού μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα;

Αυτό τουλάχιστον διατείνεται Ρώσος επιστήμονας (Άρθουρ Μικαέλιαν) αν και πολλοί  γιατροί εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί. Το νέο φάρμακο κατά του καρκίνου Escozine δημιουργήθηκε με  βασικό συστατικό του το δηλητήριο του μπλε σκορπιού, και παρουσιάζεται ως κλινικά εγκεκριμένο σκεύασμα και με υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε κλινικές δοκιμές.  «Εκατοντάδες καρκινοπαθείς στο τελευταίο στάδιο που είχαν μερικούς μήνες ζωής ζουν χρόνια μετά από τη πρώτη φορά που τους χορηγήθηκε το δηλητήριο του μπλε σκορπιού» αναφέρει η εταιρία. Πάντως η Αμερικανική Ένωση για τον Καρκίνο υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την αποτελεσματικότητα του και εκφράζει την ανησυχία της για τους ασθενείς που εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε αυτό. Ακόμη ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων δεν το έχει εγκρίνει, ενώ σύμφωνα με άλλη μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison το δηλητήριο του σκορπιού PandinusImperator, μπορεί να είναι αποτελεσματική θεραπεία για την καρδιακή ανεπάρκεια.

Η οικιακή μύγα κατά των παθήσεων

Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει γονίδια σε μύγες που τα καθιστούν απρόσβλητο από παθογόνα μικρόβια τα οποία μεταφέρουν. Αυτά τα γονίδια θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σε θεραπείες για ασθένειες του ανθρώπου. Η κοινή οικιακή μύγα, μάλιστα, θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα σχετικά με τις ανθρώπινες ασθένειες. Σε έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό GenomeBiology, ο Δρ JeffScott και οι συνεργάτες του από το Πανεπιστήμιο του Cornell, αποκάλυψαν την αλληλουχία του γονιδιώματος της οικιακής μύγας χρησιμοποιώντας DNA από θηλυκές μύγες. Το DNA της μύγας μοιράζεται περίπου το 60% των ανθρώπινων γονιδίων. Οι ερευνητές ταυτοποίησαν γονίδια που κάνουν τις μύγες ανθεκτικές στους παθογόνους οργανισμούς, ενώ ευελπιστούν ότι οι έρευνες αυτές θα οδηγήσουν σε νέες θεραπείες για διάφορες ανθρώπινες παθήσεις.

Η αράχνη μια μέρα μπορεί να νικήσει την στυτική δυσλειτουργία
Η αράχνη μια μέρα μπορεί να νικήσει την στυτική δυσλειτουργία

Έντομα και στο τραπέζι

Τα έντομα εκτρέφονται εύκολα και φθηνά, διαθέτουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία και ήδη καταναλώνονται από εκατομμύρια ανθρώπους, ενώ η εκτροφή τους είναι πιο φιλική στο περιβάλλον. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) η παραγωγή εντόμων μπορεί να είναι πολύ αποδοτική αφού για να παραχθεί ένα κιλό εντόμων χρειάζεται μόλις ένα κιλό τροφή, ενώ απαιτούνται 8 κιλά ζωοτροφή για ένα κιλό βοδινού κρέατος. Αυτά αναφέρονται σε έκθεση του οργανισμού που παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του στη Ρώμη.

Ερπετά κατά του διαβήτη

Στη νοτιοδυτική ΗΠΑ και το βορειοδυτικό Μεξικό, βρίσκεται μια δηλητηριώδης σαύρα που μπορεί ίσως να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του διαβήτη.  Σε σχετική μελέτη από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας διαπιστώθηκε ότι η εξενατίδη – μια συνθετική μορφή της ενώσεως που βρίσκεται στο σάλιο της σαύρας Gila, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από διαβήτη να κρατούν υπό έλεγχο το σάκχαρό τους και να χάνουν βάρος. Στη μελέτη φάνηκε ότι, 46% των ασθενών που έλαβαν την ουσία σε συνδυασμό με διαβητικό φάρμακο παρουσίασαν αποτελεσματικότερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα τους, σε σχέση με το 13% των συμμετεχόντων από την ομάδα ελέγχου.

pathfinder.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact