της Αγιαννίδου Αθηνάς από το halkidikifocus.gr
Επιστροφή στις παλιές, καλές συνήθειες των γυναικών! Πάμε να πλέξουμε… όχι με τσιγκελάκι αλλά με ζυμάρι!
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι
- 80 γρ. λάδι
- 300 ml νερό χλυαρό
- 1 μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αβγό για επάλειψη
- λουκάνικα Φρανκφούρτης
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, φτιάχνουμε το ζυμαράκι μας και το αφήνουμε 1 ώρα σκεπασμένο να ανέβει.
Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση, κατά μήκος.
Ανοίγουμε το ζυμαράκι μας σε λαδωμένο ταψί. Κόβουμε σε λωρίδες, όχι όμως πέρα για πέρα.
Ξεκινάμε το πλέξιμο με τα λουκάνικα, μια πάνω – μια κάτω από τη ζύμη. (Θα σας βοηθήσει να λέτε από μέσα σας: Μια πιάνω, μια αφήνω το ζυμάρι θα ομορφύνω! (Χρειάζεται λίγη υπομονή!)
Αφού έχουμε πλέξει όλο το ζυμαράκι, περνάμε με το πινέλο μας, αβγό. Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
- Κόστος: 2,90 ευρώ
- Μερίδες: 1 ταψί / 16 κομμάτια
- Ιδανικό για μπουφέ παιδικού πάρτυ.
- Συνοδεύει άριστα την μπύρα σας.
- Δοκιμάστε πριν το ψήσετε να προσθέσετε σουσάμι. Δίνει περισσότερη ένταση στη γεύση.
της Αγιαννίδου Αθηνάς από το halkidikifocus.gr