Μια εύκολη συνταγή για ένα πάντα ευπρόσδεκτο απ” όλους σιροπιαστό γλύκισμα. Υπέροχα τρίγωνα με γέμιση καρυδιού σιροπιασμένα με σιρόπι μελιού.
Ένα γλυκό που δύσκολα μπορείς να αντισταθείς…
Υλικά συνταγής
- Για τα τρίγωνα:
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
- 3/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3/4 φλ. τσαγιού νερό
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κρόκος αυγού
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 1 φλ. τσαγιού λιωμένο φρέσκο βούτυρο
- Για το σιρόπι:
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
- 1 φλ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση συνταγής
- Για τα τρίγωνα: Αναμιγνύετε σε μπολ τη ψιλοκομμένη καρυδόψιχα, τη φρυγανιά και τη κανέλα. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το 1/2 φλ. ζάχαρη, τη 1 κ.σ. μέλι και τα 3/4 φλ. νερό και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λ. Κατεβάζετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και το αφήνετε για 10 λ να κρυώσει ελαφρώς.
- Μόλις μισοκρυώσει προσθέτετε το μείγμα των καρυδιών, φρυγανιάς, κανέλας και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε το κρόκο αυγού το ρίχνετε στο μείγμα και ανακατεύετε γρήγορα να ενσωματωθεί.
- Κόβετε κάθε φύλο σε 6-7 κάθετες λωρίδες ανάλογα με το μέγεθος που προτιμάτε. Αλείφετε κάθε λωρίδα με βούτυρο και βάζετε στη κάθε άκρη 1 κ.γ. από το μείγμα των καρυδιών. Το διπλώνετε σε σχήμα τρίγωνο και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το μείγμα.
- Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό και τα βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λ. Ρίχνετε το σιρόπι καυτό πάνω στα κρύα τρίγωνα.