ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

TRIBUNE: Ξυδάκης και Μουζάλας οδηγούν τη χώρα σε εθνική τραγωδία!

Βαθιά ενοχλημένοι εμφανίζονται οι διπλωματικοί υπάλληλοι με την εξέλιξη που λαμβάνει το προσφυγικό πρόβλημα.

Μόνο η εικόνα των διμερών επαφών με τη Τουρκία τη προηγούμενη βδομάδα μιλά από μόνη της.

Από τη μια μεριά Νταβούτογλου, και Τσαβούσογλου και υπηρεσιακοί του Τουρκικού ΥΠΕΞ και από την άλλη Τσίπρας, Ξυδάκης, και Μουζάλας, ο μόνος με κάποια εμπειρία ελληνοτουρκικών ο μικρός Καλπαδάκης, διευθυντής διπλωματικού γραφείου Πρωθυπουργού, να κρατά πρακτικά.

Μπορεί με τις εκκαθαρίσεις Ερντογάν το Τ.ΥΠΕΞ να μην είναι στη καλύτερη φάση του, αλλά η εμπειρία στα ελληνοτουρκικά υπήρξε παρούσα και η υπεροχή της τουρκικής πλευράς ήταν φανερή.

Στις πιο κρίσιμες φάσεις της διαπραγμάτευσης ο κ. Τσίπρας ήταν μόνος χωρίς τους αναγκαίους τεχνικούς συμβούλους.

Τι γνωρίζουν οι κ.κ. Ξυδάκης και Μουζάλας από τα ελληνοτουρκικά και τις λεπτές αποχρώσεις τους.

Ας ελπίσουμε να μην συμφώνησαν κάτι χωρίς να το καταλάβουν.

Ευτυχώς, κανένας εκ των παρόντων δεν δεσμεύει τη χώρα κατά το διεθνές δίκαιο (μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ΥΠΕΞ μπορούν) και άρα κάπως το πράγμα σώζεται.

Αλλά τι εικόνα ήταν αυτή; Που ήταν οι αρμόδιοι υπάλληλοι; ρωτήθηκαν οι βετεράνοι σε τέτοιες επαφές;

***

Πολλοί στο ΥΠΕΞ σχολίαζαν ότι ο κ. Κοτζιάς έμεινε μακριά από αυτά.

Και πολλοί αποδίδουν την απόστασή του και στον εσωτερικό πόλεμο που του κάνει ο κ. Ξυδάκης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, ενώ ο κ. Κοτζιάς πολλές φορές λέγει «όχι» στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, ο κ. Ξυδάκης σπεύδει να κάνει ό,τι του ζητηθεί.

Η «ψυχρότητα» του Μαξίμου προς τον κ. Κοτζιά φαίνεται ότι ξεκίνησε όταν ο τελευταίος θεώρησε ως μη σκόπιμο το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα έφτασε τότε να κάνει επίσκεψη στο ΥΠΕΞ και να προκαλέσει σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς ώστε να εξαναγκάσει το ζήτημα.

Αντίθετα ο κ. Ξυδάκης προσπαθεί πάντα να ικανοποιεί τα επικοινωνιακά του Μαξίμου ακόμα και αν το timing δεν ταιριάζει με τις επιταγές της εξωτερικής πολιτικής (όπως μας το έθεσε ωμά πρέσβυς, «γλύφει συνέχεια το Μαξίμου και εκνευρίζει τον Κοτζιά»).

Σε αυτό επίσης αποδίδουν την ακινησία των αρμοδίων Γ΄ Διευθύνσεων που υπάγονται στον κ. Ξυδάκη στο προσφυγικό θέμα.

Σημειωτέον ότι οι δηλώσεις του κ. Ξυδάκη περί μετατροπής της Ελλάδος σε χώρα υποδοχής μεταναστών εξέπληξαν εξαιρετικά δυσάρεστα το κοινό του ΥΠΕΞ το οποίο δεν έχει συνηθίσει σε αριστερίστικες δηλώσεις για κράτη χωρίς εθνικές αναφορές.

Όσο για τον κ. Μουζάλα (και τη διπλωματική του σύμβουλο, η οποία έχει σημειωτέον υπηρετήσει στην Άγκυρα και δεν μπορεί να φέρει ως εκ τούτου τις συνηθισμένες της δικαιολογίες «δεν ήξερα, δεν άκουσα, δεν κατάλαβα» κ.λπ.) βρίθουν τα σχόλια, αφού του καταλογίζεται η μη επαφή με το ΥΠΕΞ, η μη ενημέρωση των αρμοδίων διευθύνσεων, και ότι δεν κατόρθωσε μέσα σε τόσους μήνες να στήσει το διοικητικό μηχανισμό που απαιτεί η ΕΕ με αποτέλεσμα να δοθεί το πρόσχημα για κλείσιμο των συνόρων, και ότι γενικά ενεργεί με βάση την εμπειρία του ως ακτιβιστής και εκπρόσωπος ΜΚΟ.

Η παρουσία τούρκων «συνδέσμων» (immigration and liaison officers) στα ελληνικά νησιά (τι θα είναι; στρατοχωροφύλακες, στρατιωτικοί;) είναι πρωτοφανής παραχώρηση, καθώς μάλιστα δεν συνδέεται και με σίγουρα αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι αυτό ήταν μέρος της τουρκικής πρότασης που τίναξε στον αέρατην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η οποία υποστηρίχθηκε μόνο από την Γερμανία και την Ολλανδία, και εν μέρει (πάλι καλά) από την Ελλάδα, ενώ προκάλεσε αντιδράσεις από άλλα κράτη μέλη με αποτέλεσμα να υπάρξει μόνο μια δήλωση των αρχηγών κρατών (στην οποία προστέθηκε και μια ήπια αναφορά στο θέμα των ΜΜΕ στη Τουρκία) και το θέμα να παραπεμφθεί στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Δηλαδή, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία συμφωνία για τούρκους στρατιωτικούς στα νησιά, εκτός αν ο κ. Μουζάλας έκανε κάποια τέτοια συμφωνία μόνος του.

Οι ευρωπαίοι –πλην γερμανών- είναι προς το παρόν αρνητικοί στις τουρκικές προτάσεις.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι τούρκοι δέχονται να πάρουν πίσω όλους τους λαθρομετανάστες, αλλά η ελληνική πλευρά δεν στήνει τους μηχανισμούς να τους εντοπίσει και να τους απελάσει! (μάλιστα η τέως αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός δήλωσε ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει και αντιβαίνει στις αρχές του κόμματος της που ήταν υπέρ μιας χώρας ανοικτής στους μετανάστες!).

***

Προβληματισμό έχει προκαλέσει και η εξέλιξη της κατάστασης με τα Σκόπια.

Κατά τα ΜΜΕ οι σκοπιανοί αστυνομικοί έβαλαν δακρυγόνα εντός του ελληνικού εδάφους και αυτό αποτελεί παράβαση της ελληνικής κυριαρχίας.

Από την άλλη, η ανεξέλεγκτη κατάσταση στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, όπως η κατάσταση στην Ειδομένη και η χθεσινή προσπάθεια -με τη βοήθεια ακτιβιστών (;;) και συνοδεία φωτορεπόρτερ (!!!)- προσφύγων να εισέλθουν παράνομα στα Σκόπια χωρίς να παρεμποδιστούν από την ελληνική πλευρά, δημιουργεί φόβους για προσφυγή των Σκοπίων στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε βάρος της χώρας μας.

Το θέμα σημειωτέον της προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας ξεκίνησε από την ελληνική πλευρά με μια «διαρροή Μαξίμου» και φυσικά αποδείχθηκε μια ακόμα «άσφαιρη μαγκιά».

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό ξύπνησε την άλλη πλευρά, ενώ δεν αποκλείεται τα Σκόπια να εκμεταλλευτούν το θέμα και για οριστική λύση υπέρ τους στο θέμα της ονομασίας.

***

Στα εσωτερικά του ΥΠΕΞ τώρα.

Σκωπτικά σχολιάζουν το κατάντημα της υπηρεσίας πολλοί παλιοί πρέσβεις. Φέρνουν ως παράδειγμα προϊστάμενο Προξενείου σε μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα που κυκλοφορεί με κόκκινα παντελόνια και σκουλαρίκι, καθώς και γραμματέα πρεσβείας σε πρεσβεία σε αραβική χώρα που μιλά με προσβλητικό τρόπο σε στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας.

Δείγμα και αυτό της γενικότερης παρακμής τα φαινόμενα αυτά που κάποτε θα οδηγούσαν σε ανάκληση και παύση.

***

Μου λένε, επίσης, κάποιοι ότι δεν μπορούν να καταλάβουν τι μπορεί να έχει ο κ. Κοτζιάς με το «σύστημα» του παλιού γενικού γραμματέα πρέσβη κ. Γιάννη Ζέπου.

Και όμως πολλοί θυμούνται ότι ο κ. Ζέπος ως διευθυντής το 2003 του διπλωματικού γραφείου του τότε ΥΠΕΞ κ. Παπανδρέου έπαιρνε τηλέφωνα τους πρέσβεις να φροντίζουν ώστε να μην μπαίνει στις επίσημες διμερείς διαβουλεύσεις του υπουργού ο κ. Κοτζιάς που είχε εκείνο το διάστημα επιστρέψει από εκπαιδευτική άδεια στο εξωτερικό.

Η τακτική του αυτή οδήγησε ως ήτο φυσικό σε διαμαρτυρίες εκ μέρους του κ. Κοτζιά.

Μάλιστα όταν σε μια επίσκεψη στη Κύπρο το πράγμα παράγινε (στις επίσημες συναντήσεις είχαν βάλει τον εκ Κύπρου καταγόμενο αεί στενό συνεργάτη του κ. Κοτζιά εμπειρογνώμονα κ. Χρίστο Αβραάμ και όχι τον ίδιο) ο κ. Ζέπος δημοσίως δήθεν ζήτησε από τον τότε πρέσβη στη Λευκωσία κ. Χρίστο Παναγόπουλο (με τον οποίο είχα κάνει την αναγκαία προ-συνεννόηση για την ειδική μεταχείριση Κοτζιά) να επιτιμήσει τον δήθεν υπεύθυνο για το «λάθος» τότε πρώτο σύμβουλο κ. Γιώργο Πουκαμισά ο οποίος φυσικά έμεινε (όπως και όλο το παριστάμενο διπλωματικό προσωπικό) κεχηνός.

***

Ως χαρακτηριστικό μάλιστα του επιπέδου ενδιαφέροντος που διατηρεί για το ΥΠΕΞ το κόμμα της ΝΔ σημειώθηκε η διατήρηση του κ. Νίκου Πιπερίγκου (παρά τη γνωστή σε όλο το ΥΠΕΞ «πολιτεία» του στη Θράκη) ως αποσπασμένου, καθώς και η σχεδιαζόμενη απόσπαση του κ. Κωνσταντίνου Αλεξανδρή, ΣΠΒ΄.

Ασχέτως του ότι η παράλειψη προαγωγής του τελευταίου αποδίδεται στην – κατά γενική ομολογία, εύλογη- άρνηση του να αναλάβει προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικών Σχέσεων στη Θράκη (είναι νυμφευμένος με τούρκο υπήκοο), γεγονός είναι ότι έχει παραληφθεί και όχι μόνο για το λόγο αυτό.

Γενικώς δηλαδή η εικόνα που δίδεται είναι ότι η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την εν υπηρεσία διπλωματική υπηρεσία. Κακκιές γλώσσες του ΥΠΕΞ, μάλιστα, σχολίαζαν μάλιστα ότι με χαρά ο κ. Κοτζιάς στερείται των υπηρεσιών των κ.κ. Αλεξανδρή και ιδίως του κ. Πιπερίγκου.

Αντίθετα, στηρίζεται ως φαίνεται αρκετά σε συνταξιούχους, καθώς η κα Μπακογιάννη συνεργάζεται, κατά τη φημολογία, με τους τέως γενικούς γραμματείς πρέσβεις κ.κ. Αριστείδη Αγαθοκλή, Γιώργο Σαββαΐδη και Αναστάση Μητσιάλη, και τον τέως πρέσβη στην Άγκυρα (και υποψήφιο δήμαρχο Λέσβου) πρέσβη κ. Φωτή Ξύδα.

Σε αυτούς προστέθηκε ήδη και ο παλιός γενικός διευθυντής της ΥΔΑΣ κ. Λευτέρης Αγγελόπουλος, τον οποίο πολλοί τον είχαν δει να συχνάζει παλιότερα σε άλλο κτίριο της οδού Συγγρού κοντά στο πρέσβη Λευτέρη Καραγιάννη.

***

Ο κ. Νίκος Πιπερίγκος είναι επίσης μέλος και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΥ και πρωταγωνίστησε σε πρόσφατη θυελλώδη συνεδρίασή του.

Το κύριο ζήτημα ήταν φυσικά η κατάργηση της 35ετίας.

Ο κ. Πιπερίγκος (με τη στήριξη, λέγεται και δικηγορικού γραφείου που συνεργάζεται με την ΕΔΥ) υποστήριξε ότι δεν χωρεί εφαρμογή της εν λόγω ρυθμίσεως για το ΥΠΕΞ και κυρίως της αυξήσεως του ορίου αφυπηρετήσεως στα 67.

Εν πάση περιπτώσει, μας λένε, ότι πρότεινε, επικουρικά, ρύθμιση που να μην επιτρέπει σε όσους έχουν υπηρετήσει τα 2/3 της καριέρας τους στο εξωτερικό να ξανασταλούν στην εξωτερική υπηρεσία (δηλαδή να δεσμευτεί η εκάστοτε κυβέρνηση ως προς τη δεξαμενή των επιλεγομένων για πρεσβευτικά πόστα) και άλλα τέτοια.

Έφερε δε σε δύσκολη θέση τον μόνο πρέσβη μέλος της ΕΔΥ κ. Σωτήρη Τσιέπα, που είναι και ο πρόεδρος της.

Σημειωτέον ότι ο τελευταίος αδυνατεί να αντιληφτεί (ή έτσι δηλώνει, τουλάχιστον) ότι η σιωπή του στο πρόσφατο ΑΥΣ που κόπηκαν τόσοι και τόσοι ΣΠΑ΄ προς προαγωγή σε ΠΥΒ΄ έβλαψε τις δικαστικές προοπτικές των παραληφθέντων (καλά δεν αντιλαμβάνεται τι εικόνα δίνεται στους δικαστές όταν ο εκπρόσωπος του συνδικαλιστικού οργάνου δεν αντιδρά όταν κόβεται κάποιος – η σιωπή εξομοιώνεται με συναίνεση).

Τέλος πάντων, αυτά τα περί ΕΔΥ και του κ. Πιπερίγκου του οποίου η στάση έχει εκνευρίσει όλους τους υπαλλήλους σε πρεσβευτικό βαθμό (οι οποίοι φυσικά επωφελούνται του μέτρου).

Μάλιστα αποδίδουν τη στάση του και στη στάση του κουμπάρου του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου που και ως διπλωμάτης εθεωρείτο «μεγάλος ανακατωσούρας» χωρίς και τα αντίστοιχα φόντα….

Και μέσα σε όλα, σαν κεραυνός έπεσε το τηλεφώνημα από τη Πρεσβεία Μαδρίτης του κ. Γιώργου Αραβοσιτά, ΠΥΒ΄, ο οποίος ανέφερε τον ξαφνικό θάνατο από έμφραγμα του προϊσταμένου του Νίκου Πάζιου, πρέσβη.

Αν και αργία, το νέο διαδόθηκε ταχύτατα, δείγμα και του αγαπητού του μακαρίτη.

Γεννηθείς το 1952 , με σπουδές νομικής στο ΑΠΘ, ο μακαρίτης Νίκος Πάζιος συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας και ανακηρύχθηκε διδάκτορας τρίτου κύκλου στις διεθνείς σχέσεις με θέμα τις σχέσεις της Ελλάδος με το ΝΑΤΟ (1952-1975).

Προφανώς αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο η υπηρεσία φρόντισε να μην τοποθετηθεί ποτέ στη ΜΑ ΝΑΤΟ ή σε κάποια διεύθυνση που θα είχε όποια σχέση με την ειδικότητά του.

Οι σπουδές του όμως είχαν το καλό ότι τον πρόσεξε ο μακαρίτης Μαχαιρίτσας, τότε προϊστάμενος του Διπλωματικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου και τον πήρε κοντά του (1983-1987), όπως και άλλους νέους διπλωματικούς (όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ή ο Νίκος Γαριλίδης).

Ακολούθησε η τοποθέτησή του ως γραμματέα στη πρεσβεία Παρισίων (1987-1991), προϊστάμενος στο προξενείο Βουκουρεστίου (1991-1994), στη συνέχεια ως Σύμβουλος Πρεσβείας Β΄ στο Διπλωματικό Γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών Κάρολου Παπούλια (1994-1996), ακολούθως ως πρώτος σύμβουλος στη Πρεσβεία Βατικανού (1996-1999).

Μετά από μικρή απόσπαση στη πρεσβεία Λονδίνου, τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Βαλκανικών Υποθέσεων (1999-2001), για να επιλεγεί στη συνέχεια από τον Αναπληρωτή Υπουργό καθηγητή Τάσο Γιαννίτση διευθυντής του διπλωματικού του γραφείου (2001-2004).

Μάλιστα παρέμεινε και ως διευθυντής διπλωματικού γραφείου ΥΠΕΞ όταν ο κ. Γιαννίτσης διαδέχθηκε για σύντομο αλλά κρίσιμο χρονικό διάστημα Υπουργός Εξωτερικών.

Λέμε κρίσιμο διότι ήταν η περίοδος που η ελληνική πλευρά πιεζόταν να αποδεχθεί το σχέδιο Ανάν προ των εκλογών του 2004.

Κατά διηγήσεις ο κ. Πάζιος απέτρεψε τον κ. Γιαννίτση από το να συναινέσει, παρά τις πιέσεις ξένων, αλλά και του ΓΑΠ.

Από το 2004-2008 διατέλεσε γενικός πρόξενος στο Παρίσι προαγόμενος σε ΠΥΒ΄ το 2007.

Τοποθετήθηκε πρέσβης στην Αλβανία όπου παρέμεινε έως το 2013 σε μια καλή περίοδο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Ήδη ΠΥΑ΄ από το 2011, μετατέθηκε στην Αθήνα το 2013 όπου ανέλαβε τη Διεύθυνση Μέσης Ανατολής.

Πέρασε ΑΥΣ για πρέσβης στις Βρυξέλλες τέλη 2014, αλλά τελικά η εντολή του τροποποιήθηκε για την Μαδρίτη.

Εξυπηρέτησε τότε την επιθυμία της κας Τέρυ Γαλαθιανάκη, ΠΥΑ΄, αλλά από την άλλη ικανοποίησε και μια βαθύτερη επιθυμία γιατί η σύζυγος του είναι ισπανίδα.

Ήδη από την εποχή του Παρισιού είχε πάντως αρχίσει η κάμψη της υγείας του.

Μεγάλος καπνιστής είχε ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια με ορθοπεδικά προβλήματα λόγω σπασίματος του ποδιού του που προκάλεσε επιπλέον προβλήματα στο ισχίο του.

Οι φίλοι του στεναχωριόνταν που τον έβλεπαν να τραβολογιέται έτσι, αυτός ο κάποτε τόσο ευθυτενής.

Αυτός ήταν και ο λόγος που κανένας δεν παραπονέθηκε για τη περίπτωσή του όταν πρόσφατα προήχθη σε full ambassador.

Ένα πολύ όμορφο αποχαιρετισμό έγραψε για το Νίκο Πάζιο η κα Δανάη Κουμανάκου, πρέσβυς, στο facebook.

***

Αντίθετα, μέσα στο Σαββατοκύριακο και στη περίπτωση Πάζιου και στη περίπτωση της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα εκνεύρισε ουκ ολίγους η Διεύθυνση Εθιμοτυπίας και η Διεύθυνση Ενημέρωσης. Διότι δεν λέμε ΠΟΤΕ «θερμά συλλυπητήρια», αλλά «βαθειά συλλυπητήρια». Έλεος !!!

***

Σημειωτέον ότι ο κ. Πάζιος ανήκε σε μια μικρή ομάδα στο ΥΠΕΞ που αποτελούν οι απόφοιτοι του Κολλεγίου.

Πράγματι, το λαμπερό Κολλέγιο δεν έχει μεγάλη εκπροσώπηση το ΥΠΕΞ (απόφοιτος είναι π.χ. ο κ. Μιχάλης Διάμεσης, ΠΥΑ΄, επικεφαλής στη ΜΑ ΝΑΤΟ), ενώ μεταξύ των πρέσβεων κυριαρχούν οι απόφοιτοι των γαλλικών σχολείων (Λεόντειος κυρίως, αλλά και Ουρσουλίνες στις γυναίκες).

Στους νεώτερους υπαλλήλους, αν εξαιρέσουμε τους αποφοίτους των Ευρωπαϊκών Σχολείων, και των γαλλικών σχολείων που στέλνουν τα παιδιά τους οι υπάλληλοι του ΥΠΕΞ κατά κανόνα στο εξωτερικό, τα δημόσια σχολεία πάνε σύννεφο, δείγμα και της κοινωνικής κατάρρευσης του ΥΠΕΞ.

***

Και στο ακόμα πιο γήινα τώρα. Ο θάνατος του κ. Πάζιου ανατρέπει το σχεδιασμό για το ΑΥΣ των πρεσβευτικών μεταθέσεων; Αν προκηρυχθεί και η Μαδρίτη, θα είναι από τα πιο πλούσια σε πόστα ΑΥΣ των τελευταίων ετών. Ο προγραμματισμός έλεγε για ΑΥΣ την 18/3, άλλως την 29/3.

Αν προκηρυχθεί η Μαδρίτη πάμε το πιθανότερο για τη δεύτερη ημερομηνία.

Ήδη βέβαια οργιάζουν οι φήμες.

Έτσι, αν και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η πρέσβης Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη έχει απογοητευθεί με το ΣΥΡΙΖΑ, λέγεται ότι εν τούτοις προέβη σε παρέμβαση για να πάει στο Λονδίνο ο κ. Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς, ΠΥΑ΄, γενικός διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Άλλωστε ο κ. Τζιράς ήταν ο αγαπημένος της διευθυντής εθελοντισμού στο ΑΘΗΝΑ 2004. Ο έτερος τ. διευθυντής του ΑΘΗΝΑ 2004 (τον οποίο όμως δεν τιμά με ειδική αναφορά και φωτογραφία η κα Αγγελοπούλου στο βιβλίο της) κ. Σπύρος Λαμπρίδης, ΠΥΑ΄, μετακινείται, λέγεται, από Τελ Αβίδ στη ΜΑ ΝΑΤΟ.

Ο πολλαπλώς ακουόμενος για τη τελευταία διευθυντής Τουρκίας κ. Δημήτρης Χρονόπουλος, ΠΥΑ΄, πάει μάλλον στη Χάγη.

Για το Βελιγράδι εξέφρασε το ενδιαφέρον επικεφαλής σε μεγάλο πόστο.

Για να περιορίσει τον ανταγωνισμό έστειλε μάλιστα την αίτηση μέσω κρυπρογραφικής υπηρεσίας για να διαδοθεί.

Για την Άγκυρα ακούγεται πάντα το όνομα του κ. Μαυροειδή.

Ο διευθυντής Βαλκανίων κ. Βασίλης Μπορνόβας, ΠΥΒ΄, ακούγεται για μια από τις τρεις γειτονικές βαλκανικές πρωτεύουσες.

Στενός Συνεργάτης: tribune.gr/

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact