Υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορούν να παρασκευαστούν από καρύδια » διαφόρων ειδών. Τα καρύδια μπορούν να καταναλωθούν ωμά, αλεσμένα, ως προσθήκη στο παγωτό, σαλάτες, μπισκότα κ.α.
Η ψίχα του καρυδιού κάνει καλό στις έγκυες γυναίκες, επειδή έχουν θετική επίδραση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των βρεφών. Επίσης, συνιστάται σε άτομα που έχουν χαμηλή αρτηριακή πίεση.
Φύλλα της καρυδιάς τσαγιού.
Τα φύλλα έχουν ισχυρή αρωματική οσμή. Η γεύση τους είναι υπόπικρη, ρητινώδης και ελαφρά δηκτική. Τα άνθη έχουν τις ίδιες ιδιότητες αλλά λίγο εντονότερες. Τα φύλλα περιέχουν φλαβονοειδή, ναφθοκινόνες, τανίνες και αιθέριο έλαιο.
Ο πράσινος φλοιός περιέχει άμυλο, χλωροφύλλη, μηλικό οξύ, κιτρικό οξύ, άλατα, βιταμίνη C, δεψίνη, μία ουσία δηκτική και πικρή, αιθέριο και στερεό έλαιο, ινοζίνη, καρυίνη, και ναφθοκινόνη.
Βοηθά στη θεραπεία acnes, προλαμβάνει την απώλεια των μαλλιών και είναι πολύ χρήσιμο για τους διαβητικούς και άτομα με αδύναμα νεύρα.
Τα Φρέσκα φύλλα καρυδιάς μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως επικάλυψη για την ταχύτερη επούλωση των πληγών, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή ισχυρών τσάι με το οποίο μπορείτε να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτό το είδος του τσαγιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγωγή φλεγμονή του λαιμού, τα παράσιτα στα έντερα, αιμορροΐδες και για την εκκένωση των εντέρων.
Επίσης βοηθούν στα προβλήματα του δέρματος
Τα Φύλλα καρυδιάς μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δέρματος, όπως η ψώρα, υπερβολική εφίδρωση των ποδιών, εγκαύματα κλπ.
Οι άνθρωποι που πάσχουν από έλκος του στομάχου, προβλήματα χολής ή ηπατικά προβλήματα, δεν πρέπει να καταναλώνουν καρύδια ή κάθε είδους συνταγές.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρά πράσινα καρύδια για να προετοιμάσετε σιρόπια, εκχυλίσματα και βάμματα.
Συντακτική Ομάδα Fnews.gr