Μια συνταγή για τραγανές φλογέρες με καρύδια και κανέλα.
Ένα νόστιμο γλυκό για όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις σας που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά συνταγής
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- 2 1/2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γαλέτα
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 αυγά
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ˚C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη, τη γαλέτα, τα αβγά και την κανέλα.
- Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα, τα ραντίζουμε με μαργαρίνη και τα διπλώνουμε στη μέση. Βάζουμε λίγη γέμιση στη μία άκρη, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και μετά ρολάρουμε για να γίνει η φλογέρα.
- Βουτυρώνουμε το ταψί και τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη, ραντίζοντας με λίγη μαργαρίνη και νερό. Ψήνουμε για 1/2 ώρα. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με κανέλα.
[*] Προαιρετικά χρησιμοποιήστε το ειδικό φύλλο κρούστας για γλυκά της Χρυσής Ζύμης για πιο καλό αποτέλεσμα.