Ένα πανεύκολο γλυκό της… τελευταίας στιγμής!
Υλικά συνταγής:
-250 γρ. σοκολάτα καλής ποιότητας με 60% περιεκτικότητα σε κακάο και πάνω
-2 κ.σ. μέλι
-550 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
-2 πρέζες κανέλα
Για το σερβίρισμα:
-χτυπημένη κρέμα
-φουντούκια
-καραμέλα
-κόκκινα φρούτα δάσους
-άχνη
-κακάο
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια σε μπολ για μπεν μαρί. Προσθέτουμε το μέλι και ρίχνουμε τα 150 γρ. κρέμα (από τα συνολικά 550 γρ.).
2. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας τακτικά να λιώσουν τα υλικά. Αφήνουμε τη λιωμένη σοκολάτα να κρυώσει.
3. Ντύνουμε με μεμβράνη φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. με αποσπώμενα πλαϊνά.
4. Βάζουμε την υπόλοιπη κρύα κρέμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τον καφέ και την κανέλα και με σύρμα χτυπάμε για λίγα λεπτά σε παχύρρευστη μορφή.
5. Περιχύνουμε με τη σοκολάτα την παχύρρευστη κρέμα και με απαλές κινήσεις, σχηματίζοντας οχτάρια, ενώνουμε τα δυο μίγματα με σπάτουλα σιλικόνης. Η τελική υφή πρέπει να είναι απαλή και μεταξένια, με όμοιο χρώμα παντού, σαν σατινένια κρέμα. Σαν μους.
6. Ρίχνουμε το μίγμα σοκολάτας μέσα στην έτοιμη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και παγώνουμε χωρίς να μετακινήσουμε το σκεύος, μέχρι να σταθεροποιηθεί για 2-3 ώρες.
7. Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα, αφαιρούμε το δαχτυλίδι και τη βάση της τούρτας και τραβάμε με προσοχή τη μεμβράνη.
8. Κόβουμε σε κομμάτια τούρτας και σερβίρουμε με λίγη χτυπημένη κρέμα, φρούτα δάσους και πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο.
9. Εναλλακτικά φτιάχνουμε καραμέλα και καραμελωνουμε φουντούκια σε δάκρυ και γαρνίρουμα την τούρτα .
argiro.gr