Συστατικά
Για το παντεσπάνι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 90 γρ. κακάο
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 5 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
- 90 γρ. γιαούρτι
Για τη βουτυρόκρεμα
- 500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
- 400 γρ. dulce de leche
- 50 γρ. pretzels
- 10 καραμέλες βουτύρου
- 10 μικρές βάφλες
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 30 γρ. τρουφάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά το μπέικιν, το κακάο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να προσθέσουμε το επόμενο.
- Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βουτυροκακαώνουμε τρείς στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Αν δεν έχουμε 3 ίδιες φόρμες, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×35 εκ. και μόλις ψηθούν κόβουμε 3 ίδια κομμάτια με ένα κουπάτ.
Για τη βουτυρόκρεμα
- Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στη βουτυρόκρεμα και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
- Απλώνουμε λίγο από τη βουτυρόκρεμα στην πιατέλα σερβιρίσματος ώστε να κολλήσει πάνω το ένα παντεπάνι. Βάζουμε, το λιγότερο όμορφο εμφανισιακά, στη βάση.
- Βάζουμε το 1/3 από τη βουτυρόκρεμα από πάνω και απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια από το παντεσπάνι.
- Προσθέτουμε 1 κ.σ. dulce de leche και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, το 1/3 από τη βουτυρόκρεμα και 1 κ.σ. dulce de leche. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το τρίτο παντεσπάνι.
Για το σερβίρισμα
- Διακοσμούμε με τις βάφλες σπασμένες, τα pretzel και τις καραμέλες.
- Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά στα 800 Watt.
- Περιχύνουμε πάνω από την τούρτα με τη λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με τα τρουφάκια.