ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα σοκολάτα καραμέλα

Συστατικά

Για το παντεσπάνι

  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 90 γρ. κακάο
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. γιαούρτι

Για τη βουτυρόκρεμα

  • 500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

  • 400 γρ. dulce de leche
  • 50 γρ. pretzels
  • 10 καραμέλες βουτύρου
  • 10 μικρές βάφλες
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 30 γρ. τρουφάκια σοκολάτας
Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά το μπέικιν, το κακάο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα για να προσθέσουμε το επόμενο.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βουτυροκακαώνουμε τρείς στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και μοιράζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Αν δεν έχουμε 3 ίδιες φόρμες, απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×35 εκ. και μόλις ψηθούν κόβουμε 3 ίδια κομμάτια με ένα κουπάτ.

Για τη βουτυρόκρεμα

  • Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στη βουτυρόκρεμα και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

  • Απλώνουμε λίγο από τη βουτυρόκρεμα στην πιατέλα σερβιρίσματος ώστε να κολλήσει πάνω το ένα παντεπάνι. Βάζουμε, το λιγότερο όμορφο εμφανισιακά, στη βάση.
  • Βάζουμε το 1/3 από τη βουτυρόκρεμα από πάνω και απλώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια από το παντεσπάνι.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. dulce de leche και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, το 1/3 από τη βουτυρόκρεμα και 1 κ.σ. dulce de lecheΑκολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το τρίτο παντεσπάνι.

Για το σερβίρισμα

  • Διακοσμούμε με τις βάφλες σπασμένες, τα pretzel και τις καραμέλες.
  • Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά στα 800 Watt.
  • Περιχύνουμε πάνω από την τούρτα με τη λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με τα τρουφάκια.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact