Ο Chef προτείνει…
Να γλύφεις τα δάχτυλά σου…
Συστατικά
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη 35% λιπαρά
- 2 συσκευασίες καραμελωμένα ζαχαρούχα γάλατα (κρύα από το ψυγείο)
- 400 γρ. μπισκότα με γέμιση (36 τμχ.)
- 150 γρ. φιστίκια αλατισμένα (75 γρ. + 75 γρ.)
Για το σερβίρισμα
- λιωμένη σοκολάτα
- έξτρα φιστίκια αλατισμένα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και το ένα κουτί κρύο καραμελωμένο γάλα.
- Χτυπάμε για 5-6 λεπτά με ένα μίξερ χειρός με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει μορφή γιαουρτιού. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάτο και στρώνουμε 16 γεμιστά μπισκότα στη βάση.
- Ρίχνουμε με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας τη μισή γέμιση πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε να πάει παντού.
- Πάνω από την κρέμα με ένα 1 κ.γ. απλώνουμε διάσπαρτες κουταλιές από το 2οκαραμελωμένο γάλα.
- Προσθέτουμε τα μισά φιστίκια και από πάνω συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και τέλος τοποθετούμε και τα υπόλοιπα γεμιστά μπισκότα με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει καλά.
- Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα και έξτρα φιστίκια.
akispetretzikis.com