Υπάρχει σε κάθε ράφι. Η κατανάλωσή του κυρίως τις πρωινές ώρες, προσφέρει ευεργετικά αποτελέσματα.
Λόγος γίνεται για το ταχίνι
Το ταχίνι πρωταγωνιστεί κυρίως στην κουζίνα της Ελλάδας αλλά και της Μέσης Ανατολής.
Δυο κουταλιές της σούπας ταχίνι, σύμφωνα με επίσημες επιστημονικές έρευνες, περιέχουν: 16 γραμμάρια λίπους, 6 γραμμάρια υδατανθράκων και 5 γραμμάρια πρωτεΐνης..
Οι επιστήμονες αναφέρουν πως
Η κατανάλωση του, μειώνει τη χοληστερόλη και το κίνδυνο καρδιακής νόσου.
Αξίζει να σημειωθεί πως μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό International Journal of Rheumatic Diseases ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο που κατανάλωναν ταχίνι ανέφεραν λιγότερο πόνο.