Πληθωρικός μεζές για την Τσικνοπέμπτη, αλλά και για κάθε στιγμή που αναζητάτε ένα νόστιμο συνοδευτικό για το κρασί ή τη μπίρα σας.
Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:10′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:40′
του Δημήτρη Σκαρμούτσου
Υλικά
1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα, σε ροδέλες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
1 πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
1 κιλό πατάτες χωρίς φλούδα, σε κύβους 1,5 εκ. περίπου
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό (τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια)
λίγο θυμάρι
Διαδικασία
Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν, και τις στραγγίζετε.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τις φέτες από τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σοτάρετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 7 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά τα λουκάνικα.
Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τις πατάτες και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ απαλά.
Στο τέλος πασπαλίζετε με το θυμάρι και το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
olivemagazine.gr