Οι πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες της κατανάλωσης ψωμιού είναι πολύ συχνές στο Διαδίκτυο.
Οι fitness bloggers και οι διατροφολόγοι είναι ενάντια σε αυτό το προϊόν.
Για να αποφασίσετε αν θα φάτε ψωμί ή όχι, μάθετε τι συμβαίνει με το σώμα σας αφού σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε στο μενού σας.
1. Θα χάσετε βάρος
Η διακοπή της κατανάλωσης του λευκού ψωμιού είναι πιο πιθανό να χάσετε βάρος. Τα προϊόντα αλεύρου σίτου επεξεργάζονται κυρίως και είναι γεμάτα υδατάνθρακες. Αυξάνουν γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, και στη συνέχεια γεμίζει η «δεξαμενή υδατάνθρακες» και θέτουν το σώμα σε κατάσταση συσσώρευσης λίπους (αντί για καύση).
2. Προκαλούν ακμή
Τα προϊόντα με αλεύρι μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες που προκαλούν ακμή. Αυτό οφείλεται και πάλι στην επίδραση των εξευγενισμένων υδατανθράκων στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και στην αύξηση της ινσουλίνης.
Τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης κάνουν τις ανδρογενετικές ορμόνες πιο δραστήριες και αυξάνουν τον ινσουλινοειδή αυξητικό παράγοντα. Αυτό συμβάλλει στην εμφάνιση της ακμής καθώς τα κύτταρα του δέρματος αναπτύσσονται ταχύτερα και αυξάνουν την παραγωγή σμήγματος.
3. Οι γνωστικές μας λειτουργίες μειώνονται.
Το λευκό ψωμί δεν είναι ιδιαίτερα θρεπτική τροφή σε σύγκριση με άλλες πηγές βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Μειώνει επίσης την απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών. Όταν συμβεί αυτό, ο εγκέφαλός μας συχνά δεν παίρνει τα απαραίτητα συμπληρώματα για κανονική εργασία. Ως εκ τούτου, οι γνωστικές μας λειτουργίες μειώνονται.
Ως εκ τούτουωαξίζει να μειωθεί η κατανάλωση του ψωμιού.
Αίθουσα Σύνταξη Fnews.gr