ΥΓΕΙΑ

Τι συμβαίνει στο στομάχι όταν τρώμε χάμπουργκερ

Το υδροχλωρικό οξύ είναι μια ισχυρή ένωση που έχει πολλές βιομηχανικές χρήσεις: από την αφαίρεση της σκουριάς από το χάλυβα, μέχρι στην επεξεργασία των δερμάτων.

Αυτό που πιθανότατα να αγνοείτε είναι ότι τα υγρά του στομάχου περιέχουν υδροχλωρικό οξύ που εκκρίνεται από πολυάριθμους μικρούς αδένες, οι οποίοι βρίσκονται στα τοιχώματά του.

Ο χημικός Martyn Poliakoff από το πανεπιστήμιο του Nottingham, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα μάλλον ανατριχιαστικό πείραμα.

Πήρε ένα δημοφιλές έδεσμα από την «οικογένεια» των junk food, ένα λαχταριστό κατά τα άλλα χάμπουργκερ, και το βύθισε σε υδροχλωρικό οξύ. Το αποτέλεσμα μάλλον είναι αποκρουστικό και πιθανότατα θα αλλάξει μια για πάντα την όρεξή σας για junk food.

Όπως θα δείτε, μετά από τρεις περίπου ώρες, το οξύ έχει μετατρέψει το μπέργκερ σε μια αηδιαστική μάζα που δεν θυμίζει σε τίποτα το ζουμερό ορεκτικό.

Δείτε το βίντεο…

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact