Τι σημαίνει να είσαι οροθετικός στην Ελλάδα του 2018;
Να σημειώσουμε εδώ ότι όταν εμφανίστηκαν- όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως- τα πρώτα δείγματα του ιού, επειδή ήταν ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος ιός (όπως και παραμένει) με υψηλά ποσοτά θνησιμότητας, το να ανακαλύπτει κάποιος ότι είναι οροθετικός αμέσως το συνδέε με ένα σύντομο θανατο.
Αυτό δεν ισχύει πια λόγω των φαρμάκων που δίνουν ένα πολύ καλό προσδόκιμο ζωης. Υπάρχουν οροθετικοί που είναι κοινωνικότατοι, εργάζονται, έχουν συντρόφους και συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα, αν και υπάρχουν δυσκολίες.
Οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει ένας οροθετικός στη χώρα μας έχουν να κάνουν με θέματα ιατρικής περίθαλψης, κοινωνικού αποκλεισμού και εργασιακού ρατσισμού. Εξαρτάται βέβαια και σε ποια ομάδα – αν θέλεις- ανήκει κάποιος.
Για παράδειγμα, οι οροθετικοί χρήστες ναρκωτικών ουσιών αντιμετωπίζουν πολύ πιο σύνθετα προβλήματα- σωματικά και ψυχολογικα και κοινωνικά. Το ίδιο ισχύει και με τους οροθετικούς που είναι σeξ workers, αντιμετωπίζουν πολυ ιδιαίτερα προβλήματα πέρα από τον ιό.
Να τονίσουμε βέβαια, ότι ως προς την αγωγή υπάρχουν κάποια θετικά στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που κάποιος οροθετικός είναι ασφαλισμένος σε οποιοδήποτε δημόσιο φορέα έχει πρόσβαση στη αντιρετροϊκή αγωγή. Οπότε απαλλάσσεται από το κόστος.
Υπάρχει επίσης και η παροχή ενός επιδόματος που τον βοηθάει και τον στηρίζει.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα
Σελίδες 1 2