Μια υπέροχη συνταγή για μια λαχταριστή τάρτα cheesecake nutella’s γαρνιρισμένη με σοκολατάκια Ferrero Rocher.
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 100 γρ. βιτάμ λιωμένο
- 500 γρ. μαλακό τυρί τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 370 γρ. Nutella
- 8 σοκολατάκια Ferrero Rocher (προαιρετικά) [*]
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε στο multi τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα βάζετε σε μπολ. Λειώνετε το βιτάμ το προσθέτετε στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Τοποθετείτε το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. το πιέζετε στη βάση και στα τοιχώματα ισομερώς. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώνει μέχρι να φτιάξετε το μείγμα nutella’s cheese cake.
- Χτυπήστε με μίξερ χειρός το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει και σχηματισθεί ένα λείο μείγμα χωρίς σβώλους. Προσθέτετε στο μείγμα και τη νουτέλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Σε άλλο μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί προσθέστε τη στο μείγμα και χτυπήστε για 1/2 λ.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι με τη βάση μπισκότου και το απλώνετε με τη βοήθεια μιας μαρίζ. Θρυμματίζετε τα δύο από τα 6 Ferrero Rocher και πασπαλίζετε το γλυκό. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα 6 βάζοντάς τα περιμετρικά στο γλυκό. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον 4 ώρες και σερβίρετε.