Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη τάρτα με γαλοπούλα, κίτρινα τυριά και πιπεριές Φλωρίνης.
Αξιοποιήστε το στήθος γαλοπούλας ή κότας που σας περίσσεψε και φτιάξτε μια υπέροχη τάρτα από τη pillsbury.gr, για κυρίως πιάτο ή ορεκτικό.
Υλικά
- 1 συσκευασία Φύλλο ζύμης για τάρτα
- 400 γρ. φιλέτο στήθος γαλοπούλας (βραστό ή ψητό)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 250 γρ. διάφορα τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, γραβιέρα, παρμεζάνα κ.ο.κ)
- 3 αυγά
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και αφήνετε εκτός ψυγείου τη ζύμη για 20 με 30 λ, μέχρι να μαλακώσει. Απλώνετε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένη ταρτιέρα έτσι ώστε να σκεπάζει τον πάτο και τα τοιχώματα και τρυπάτε με πιρούνι όλη την επιφάνεια της.
Κόβετε τη γαλοπούλα σε κυβάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τη γαλοπούλα, τον μαϊντανό και τα τριμμένα τυριά.
Σπάζετε τα αυγά σε βαθύ μπολ και τα χτυπάτε ελαφρά με πιρούνι. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Αναμιγνύετε το μείγμα της γαλοπούλας με το μείγμα των αυγών και αδειάζετε τη γέμιση στη ζύμη.
Ψήνετε για 45-50 λ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας.
Σημείωση: Για να γίνει πιο τραγανή η ζύμη, τη προψήνετε σκέτη, χωρίς τη γέμιση, για 10 λ, και αφού κρυώσει την αλείφετε με λίγο ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο.
sintayes.gr