ΥΓΕΙΑ

Τα ψημένα φιστίκια χειρότερα για τις αλλεργίες

Οι ωμοί ξηροί καρποί είναι λιγότερο αλλεργιογόνοι από ότι οι ψημένοι βρίσκει έρευνα. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τάισαν ποντίκια ψημένα και στη συνέχεια ωμά φιστίκια και παρατήρησαν ότι η αλλεργική αντίδραση από μέρους τους ήταν πολύ εντονότερη όταν τα φιστίκια ήταν ψημένα.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι αλλεργίες στα φιστίκια αφορούν το 1 στα 50 παιδιά και μπορούν να φτάσουν να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή τους.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας ίσως εξηγούν και το γιατί οι αλλεργίες στα φιστίκια είναι πολύ εντονότερες στη Δύση, όπου τα τρώμε κατά κανόνα ψημένα, ενώ στην Ανατολή, όπου καταναλώνονται ωμά, βραστά ή τηγανητά, είναι λιγότερες.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι όσον αφορά στο ψήσιμο φταίει ότι δημιουργούνται τόσο υψηλές θερμοκρασίες, ώστε αλλάζει η σύσταση του φιστικιού με τέτοιον τρόπο που μπερδεύεται το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλούνται αλλεργικές αντιδράσεις.

Πηγή: vita.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact