Με τόσο κρύο έξω, ενδείκνυται ένα ζεστό αφέψημα, δεν νομίζετε; Ας δούμε πόσο εύκολα μπορούμε να σερβίρουμε το τσάι μας μέσα σε κούπες φτιαγμένες από μήλα.
Είναι μια ξεχωριστή πρόταση σερβιρίσματος που θα σας αρέσει πολύ. Είναι για ξεχωριστές στιγμές!
Για να φτιάξουμε τις κούπες θα χρειαστούμε μήλα μεγάλου μεγέθους τα οποία θα πρέπει να στέκονται ίσια, για να μην χυθεί το τσάι.
Το άδειασμα του εσωτερικού του μήλου, μπορεί να αφαιρεθεί με μαχαίρι, ή με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο.
Αδειάζουμε λοιπόν προσεκτικά, προσέχοντας να αφήσουμε επαρκή ποσότητα ψίχας, τόσο ολόγυρα, όσο και στην βάση του μήλου. Μετά από αυτό η κούπα σας είναι έτοιμη!Τώρα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε με 2 τρόπους:
- Ο πρώτος είναι να σερβίρετε μέσα σε αυτή το τσάι ή το φασκόμηλο. Προσέξτε το τσάι σας να μην είναι καυτό!
- Ο δεύτερος είναι να χρησιμοποιήσετε τον πολτό που βγάλατε για να φτιάξετε ένα σπιτικό αφέψημα μήλου.
Πώς;
Ας δούμε την συνταγή.
Συνταγή για αφέψημα μήλου
- 6 αποφλοιωμένα μήλα, κομμένες σε λωρίδες
- 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη
- 2 λίτρα ζεστού νερού
- 3 κανελίτσες
- 6 σκελίδες γαρύφαλο
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις αλλάξει το χρώμα της, τοποθετήστε τον πολτό από τα μήλα, την κανέλα και τα γαρίφαλα.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό νερό, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.