ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Survivor: Τα συμβόλαια και η ασφάλεια ζωής

Το τροχαίο ατύχημα των παικτών του «Survivor» αναθέρμανε τις συζητήσεις αναφορικά με τους όρους συμμετοχής τους στο ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ.

Τι χαρτιά υπογράφουν οι παίκτες πριν αναχωρήσουν για Άγιο Δομίνικο; Έχουν ασφάλεια ζωής, όπως άλλωστε συνέβη και στο προηγούμενο «Survivor» του MEGA ή σε ανάλογα παχνίδια όπως το «WIPE OUT»; Τι έχει συμβεί με Κολιδά και Πρίαμο;

Η Ειρήνη Κολιδά αποχώρησε από το παιχνίδι οικειοθελώς σε αντίθεση με τον Μάριο Πρίαμο ο οποίος, παρά τον επίσης σοβαρό τραυματισμό του με σπάσιμο πλευρών και σοβαρό κάταγμα στην κλείδα, αρνείται προς το παρόν να φύγει από το παιχνίδι.

Η λέξη οικειοθελής αποχώρηση είναι ακριβώς και η λέξη-κλειδί προκειμένου κανείς να κατανοήσει γιατί ο Μάριος παραμένει ακόμα στον Άγιο Δομίνικο. Η παραγωγή δεν έχει κανένα δικαίωμα να πει σε κάποιον παίκτη ότι πρέπει να φύγει από το παιχνίδι – όσο σοβαρή κι αν είναι η κατάσταση της υγείας του – από τη στιγμή που υπάρχει χρηματικό έπαθλο, γιατί σε αυτή την περίπτωση ο παίκτης το διεκδικεί μέχρι τέλους.

Καμία ευθύνη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει το tv-24.gr, οι παίκτες πριν μπουν στο παιχνίδι υπογράφουν ένα μακροσκελές συμβόλαιο στο οποίο αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι η παραγωγή δεν φέρει καμία ευθύνη -ακόμα και σε περίπτωση θανάτου του παίκτη – και ότι ο κάθε διαγωνιζόμενος μπαίνει στο παιχνίδι με δική του ευθύνη. Φυσικά, μπορεί να πει κάποιος ότι το συγκεκριμένο τροχαίο ήταν εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας.

Λάθος. Κι αυτό γιατί ακόμα και η μεταφορά των παικτών θεωρείται μέρος του παιχνιδιού. Πάντως, σε αντίθεση με το προηγούμενο «Survivor» του Mega, αλλά και σε άλλα αναλόγου τύπου παιχνίδια όπως το «Wipe out», το εν λόγω του ΣΚΑΪ δεν προβλέπει ομαδικά συμβόλαια ζωής τόσο των παικτών όσο και των ανθρώπων της παραγωγής, όπως δήλωσαν οι ήδη αποχωρήσαντες από το παιχνίδι. Αυτό σημαίνει ότι δεν παίρνουν και προφανώς δεν διεκδικούν έξτρα αποζημίωση -σύμφωνα με τα χαρτιά που υπογράφουν για να είναι κατοχυρωμένη η παραγωγή-, εξέλιξη που εξηγεί και την επιμονή του Μάριου να μείνει στον Άγιο Δομίνικο και να διεκδικήσει το έπαθλο.

Ποσό, αποζημίωση

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι παίκτες μπήκαν στο παιχνίδι με δική τους ευθύνη και δεν διεκδικούν αποζημιώσεις, εκτός αν θέλουν να συρθούν στα δικαστήρια, φαίνεται πως η Ειρήνη Κολιδά δεν έφυγε από το νησί της Καραϊβικής με άδεια χέρια. Η personal trainer για να συμφωνήσει να αποχωρήσει από το παιχνίδι, έλαβε κάποιο ποσό από την παραγωγή του παιχνιδιού ως αποζημίωση, από τη στιγμή μάλιστα που λόγω της κατάστασης της υγείας της δεν θα είναι σε θέση να εργαστεί το επόμενο διάστημα καθώς ο χρόνος ανάρρωσης που συνιστούν οι γιατροί είναι από τρεις έως έξι μήνες, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψει στον β’ κύκλο του παιχνιδιού την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Όσο για τον Μάριο, ισχύουν ακριβώς τα ίδια στην περίπτωση που κι αυτός ήθελε να αποχωρήσει, την περασμένη Τρίτη τον είδαμε να εισβάλλει και πάλι στο νησί των «Μαχητών», αν και ο ίδιος, όπως είπε, ακόμη δεν είναι έτοιμος να τρέξει.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact