ΕΛΛΑΔΑ

Στήνεται άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου στον πεζόδρομο της Ακρόπολης

Πολύ πρόσφατα είχε δημιουργηθεί θέμα από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τη μη τοποθέτηση αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα, απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.

Ενα ζήτημα που χρονίζει, καθώς ξεκινάει από το 1992, οπότε και φιλοτεχνήθηκε ο ανδριάντας, αλλά ποτέ δεν πήρε… θέση στην πρωτεύουσα. Πριν από λίγο καιρό οι βουλευτές της ΝΔ, Ηλίας Βλαχογιάννης και Θανάσης Νταβλούρος (μαζί με άλλους 20 συναδέλφους τους) επανέφεραν στο προσκήνιο το εν λόγω αίτημα. Φαίνεται, λοιπόν, πως δρομολογείται η τοποθέτησε αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στον πεζόδρομο της Ακρόπολης.

Όπως αναφέρουν τα Parapolitika, πρόσφατα ο δήμος Αθηναίων έλαβε τη σχετική απόφαση και πολύ σύντομα ο φιλοτεχνημένος από το 1992 ανδριάντας θα κοσμεί την κάτω πλευρά της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact