Τον κατηγορεί ότι θέλει να… ξαναχτίσει το «Τείχος του Βερολίνου»
Ένα βιτριολικό προφίλ σκιαγράφησε για τον ισχυρό άντρα του Κρεμλίνου ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Δαλάι Λάμα χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, ως έναν άνθρωπο” εγωκεντρικό”, ο οποίος μάλιστα θέλει να ξανακτίσει το “Τείχος του Βερολίνου”, σχολιάζοντας σε Γερμανό δημοσιογράφο τα επεκτατικά σχέδια του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική κυριακάτικη “Welt am Sonntag”, ο Δαλάι Λάμα υπενθύμισε επίσης πως, τα πολιτικά βήματα του Βλαντιμίρ Πούτιν δείχνουν ξεκάθαρα ότι έχει γαντζωθεί στην εξουσία.
“Ξεκίνησε ως πρόεδρος της Ρωσίας, εν συνεχεία έγινε πρωθυπουργός και μετά πάλι ανέλαβε τον προεδρικό θώκο της πατρίδας του. Είναι πολύ εγωκεντρικός. Η στάση του είναι: «Εγώ, εγώ, εγώ»”.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ουκρανικό, ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ τόνισε: “Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το Τείχος του Βερολίνου έπεσε. Τώρα, όμως, ο πρόεδρος Πούτιν φαίνεται ότι θέλει να το ξαναχτίσει. Όμως, με αυτό που κάνει, βλάπτει την ίδια τη χώρα του. Η απομόνωση είναι αυτοκτονία για τη Ρωσία” επισήμανε.
Οι δηλώσεις του Δαλάι Λάμα έρχονται λίγα 24ωρα μετά τους διόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς αξιωματούχων της ουκρανικής ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με τους οποίους, ο… Σατανάς έχει κυριεύσει τον Πούτιν.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Δαλάι Λάμα… έφαγε πόρτα πριν από λίγες ημέρες από τη νοτιοαφρικανική κυβέρνηση, που δεν του επέτρεψε να παραστεί σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέιπ Τάουν, τον ερχόμενο μήνα.
Η κυβέρνηση της Πρετόρια αρνήθηκε να χορηγήσει βίζα στον πνευματικό ηγέτη των Θιβετανών, τον οποίο εχθρεύεται το κινεζικό καθεστώς, αν και ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχει στη Σύνοδο των βραβευμένων με Νόμπελ Ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στο Κέιπ Τάουν.
Η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση ενημέρωσε τηλεφωνικώς την εκπρόσωπο του Δαλάι Λάμα, Νάγκσα Σέντον, ότι δεν είναι σε θέση να χορηγήσει αυτή τη θεώρηση εισόδου, επειδή κάτι τέτοιο θα διατάρασσε τις σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και τη Νότια Αφρική.
Πηγή: protothema.gr