1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώστε και πασπαλίστε το καλά με κακάο ή αλεύρι ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου βάσης 23 εκ. περίπου.
2.Για το κέϊκ: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα στέρεα υλικά δηλ. τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπεϊκιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με ένα πηρούνι.
3.Με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάτε το μείγμα του μπολ και προσθέτετε σταδιακά το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέστε το βραστό νερό και χτυπάτε για 20 δευτερόλεπτα ακόμα απλώς να ενσωματωθεί. Χύνετε το υγρό μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35 λ. Βγάλτε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
4.Για τη σοκολατένια σαντιγί: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε αμέσως το 1/3 της σαντιγί στη ζεστή σοκολάτα και χτυπάτε με σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτετε την υπόλοιπη σαντιγί σε άλλες δύο δόσεις. Όταν ενσωματωθεί το μείγμα, βγάζετε το υγρό κέϊκ από το ψυγείο και το γαρνίρετε με τη βοήθεια ενός κορνέ με τη σαντιγί σοκολάτας.
ΠηγήΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα
Σελίδες 1 2