Χρόνος Εκτέλεσης 15′
Χρόνος Ψησίματος 12′
Μερίδες 8
Βαθμός Δυσκολίας 2
Συστατικά
175 γρ. βούτυρο + λίγο ακόμα για το βουτύρωμα της φόρμας
κακάο, για το πασπάλισμα της φόρμας
175 γρ. κουβερτούρα με 65% κακάο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά μέτρια
50 γρ. έτοιμο καφέ εσπρέσο
85 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα
φούντες δυόσμου, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο 8 ατομικά φορμάκια για πανακότα και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στα 800watt. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά σιγά με μορφή κορδονιού το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον καφέ και τέλος το αλεύρι.
Μόλις ρίξουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε λίγο ακόμη, ίσα ίσα για να απορροφηθεί.
Μοιράζουμε το μείγμα στις ειδικές φόρμες. Δεν γεμίζουμε πάνω από τα ¾ του ύψους της κάθε φόρμας. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να είναι σκληρό απ’ έξω και ζουμερό μέσα.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε ένα πιάτο με παγωτό βανίλια και μία φουντίτσα δυόσμου.
Tip: Επειδή κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε να ψήσετε ένα προτού τα βάλετε όλα, ούτως ώστε να ξέρετε ότι είστε εντάξει με τους χρόνους σας.
akispetretzikis.com