Σουφλέ με αλλαντικά
Υλικά:
- 1 πακέτο ψωμί του τοστ
- 12-15 φέτες ζαμπόν ή παριζάκι ή ότι άλλο αλλαντικό σας αρέσει
- 8-9 φέτες μπέικον κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 10 φέτες τυρί τοστ
- 400 γρ τυριά τριμμένα της αρεσκείας σας
- 200 γρ μανιτάρια
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- λίγο βούτυρο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Βάζουμε τα μανιτάρια να βράσουν και αφού βγάλουν τον αφρό τους, τα σουρώνουμε.
- Μετράμε πόσες φέτες ψωμί τοστ χρειάζονται για να καλυφθεί όλο το ταψί σε δύο στρώσεις (σε ένα κανονικό πυρέξ χωράνε 6 σε κάθε στρώση δηλαδή σύνολο 12) και κόβουμε τις κόρες γιατί ξεραίνονται στο ψήσιμο.
- Βουτυρώνουμε λίγο το πυρέξ και απλώνουμε την πρώτη στρώση από τα ψωμάκια. Στην συνέχεια στρώνουμε τα μισά κομματάκια από το ζαμπόν, τις φέτες τυριού, τα μανιτάρια, έπειτα στρώνουμε το μπέικον κομμένα σε μικρά κομμάτια, τα υπόλοιπα κομματάκια ζαμπόν, την δεύτερη στρώση ψωμί του τοστ και σκεπάζουμε με τα τριμμένα τυριά.
- Τέλος περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να πάει παντού. Βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο, πάντως το σουφλέ είναι έτοιμο μόλις το τυρί γίνει κρούστα και ροδίσει.