Αν θέλετε να γευτείτε την πιο τέλεια, την καλύτερη, την πιο θεϊκή σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει, μην ψάχνετε άλλο!
Υλικά Συνταγής
250 γραμ. βούτυρο
250 γραμ. ζάχαρη
5 αυγά
4 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
2 πρέζες ανθός αλατιού
250 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
250 γραμ. πικρή σοκολάτα
250 γραμ. φουντούκια ψημένα
130 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
2 συσκευασίες μπισκότα
Εκτέλεση
Για την θεϊκή σοκολατόπιτα, λιώνουμε πρώτα το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αλέθουμε τα φουντούκια αφού κρυώσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Ψιλοκόβουμε τις δυο σοκολάτες γάλακτος και την πικρή και τις λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνουν.
Χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ για 5′ και προσθέτουμε την ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρεμώσουν και να ασπρίζουν. Έτσι εξουδετερώνουμε την μυρωδιά του αυγού.
Προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο, το κονιάκ και το αλάτι και με σύρμα ανακατεύουμε το μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το φουντούκι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος σπάμε σε κομμάτια την μια συσκευασία μπισκότα και τη ρίχνουμε στο μείγμα, μαζί με την λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε.
Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε, το ανοίγουμε και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο, μακρόστενο ταψί. Αδειάζουμε το μισό μείγμα, κάνουμε μια στρώση τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 15′. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και την σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.
Πηγή: argiro.gr