ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατόπιτα με stevia

Για το κέικ θα χρειαστείτε:

  • 3 ‏ολόκληρα αυγά
  • 4 ‏ασπράδια
  • 90 γρ ‏κρυσταλλική στέβια 1:3 (ένα προς 3) ή 300γρ ζάχαρη καρύδας
  • 150 γρ ‏καλαμποκέλαιο
  • 200 γρ ‏σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ ‏αλεύρι καρύδας
  • 80 γρ ‏κακάο
  • 1,5 κ.σ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. ‏σόδα
  • 1 πορτοκάλι ‏ξύσμα και χυμό

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:

  • 750 ml ‏νερό
  • 200 γρ ‏στέβια κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:3 (ένα προς 3 )
  • 200 γρ ‏σοκολάτα με στέβια
  • 1 σφηνάκι ‏κονιάκ
  • 60 γρ ‏κακάο

Για την γκανάς θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ ‏εβαπορέ λάιτ
  • 200 γρ ‏σοκολάτα γάλακτος με στέβια

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά μαζί με την στέβια και χτυπάτε στο δυνατό για 10 λεπτά.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το σιμιγδάλι + αλεύρι καρύδας+κακάο + μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
  3. Ανάβετε τον φούρνο σας να προθερμανθεί στους 180 αέρα και λαδοαλευρώνετε ένα ταψάκι 26 εκ.
  4. Αφαιρείτε τον κάδο του μίξερ και προσθέτετε το καλαμποκέλαιο , τον χυμό πορτοκάλι που μέσα θα διαλύσετε την σόδα να αφρίσει ανακατεύοντας απαλά.
  5. Ρίχνετε τώρα το μείγμα με τα στερεά υλικά που ετοιμάσατε στο μπολ ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν όλα σας τα υλικά.
  6. Αδειάζετε στο ταψάκι σας και ψήνετε στους 180 αέρα για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  7. Τώρα θα ετοιμάσετε το σιρόπι σας για να κρυώνει μέχρι να ψηθεί η σοκολατόπιτα σας.
  8. Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτετε την στέβια , το κακάο , κονιάκ και την σοκολάτα κομμένη.
  9. Αφαιρείτε από την φωτιά όταν πάρει μία βράση και ανακατεύετε πολύ καλά. Το βάζετε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  10. Όταν έχει ψηθεί ( το ελέγχετε με μαχαιράκι ) την βγάζετε απο το φούρνο και χαράζετε σε κομμάτια.
  11. Αμέσως όπως είναι ζεστή ρίχνετε το κρύο σοκολατένιο σιρόπι και αφήνετε να το απορροφήσει και να κρυώσει για να δεχθεί από πάνω την γκανάζ.
  12. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το εβαπορέ να κάψει. Όταν αρχίζει να φουσκώνει το αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα γάλακτος με στέβια ψιλοκομμένη.
  13. Ανακατεύετε πολύ καλά έως να λιώσει και έχουμε μια υπέροχη , βελούδινη γκανάζ.
  14. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και περιχύνετε την σοκολατόπιτα σας.
  15. Αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο και απολαμβάνετε μια υπέροχη σοκολατόπιτα με λίγες θερμίδες!!

foodmaniacs.gr-ionsweets

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact