Για το κέικ θα χρειαστείτε:
- 3 ολόκληρα αυγά
- 4 ασπράδια
- 90 γρ κρυσταλλική στέβια 1:3 (ένα προς 3) ή 300γρ ζάχαρη καρύδας
- 150 γρ καλαμποκέλαιο
- 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 100 γρ αλεύρι καρύδας
- 80 γρ κακάο
- 1,5 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:
- 750 ml νερό
- 200 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία με την ζάχαρη 1:3 (ένα προς 3 )
- 200 γρ σοκολάτα με στέβια
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 60 γρ κακάο
Για την γκανάς θα χρειαστείτε:
- 200 γρ εβαπορέ λάιτ
- 200 γρ σοκολάτα γάλακτος με στέβια
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά μαζί με την στέβια και χτυπάτε στο δυνατό για 10 λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζετε το σιμιγδάλι + αλεύρι καρύδας+κακάο + μπέικιν και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
- Ανάβετε τον φούρνο σας να προθερμανθεί στους 180 αέρα και λαδοαλευρώνετε ένα ταψάκι 26 εκ.
- Αφαιρείτε τον κάδο του μίξερ και προσθέτετε το καλαμποκέλαιο , τον χυμό πορτοκάλι που μέσα θα διαλύσετε την σόδα να αφρίσει ανακατεύοντας απαλά.
- Ρίχνετε τώρα το μείγμα με τα στερεά υλικά που ετοιμάσατε στο μπολ ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθούν όλα σας τα υλικά.
- Αδειάζετε στο ταψάκι σας και ψήνετε στους 180 αέρα για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
- Τώρα θα ετοιμάσετε το σιρόπι σας για να κρυώνει μέχρι να ψηθεί η σοκολατόπιτα σας.
- Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και προσθέτετε την στέβια , το κακάο , κονιάκ και την σοκολάτα κομμένη.
- Αφαιρείτε από την φωτιά όταν πάρει μία βράση και ανακατεύετε πολύ καλά. Το βάζετε στην άκρη να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Όταν έχει ψηθεί ( το ελέγχετε με μαχαιράκι ) την βγάζετε απο το φούρνο και χαράζετε σε κομμάτια.
- Αμέσως όπως είναι ζεστή ρίχνετε το κρύο σοκολατένιο σιρόπι και αφήνετε να το απορροφήσει και να κρυώσει για να δεχθεί από πάνω την γκανάζ.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το εβαπορέ να κάψει. Όταν αρχίζει να φουσκώνει το αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε την σοκολάτα γάλακτος με στέβια ψιλοκομμένη.
- Ανακατεύετε πολύ καλά έως να λιώσει και έχουμε μια υπέροχη , βελούδινη γκανάζ.
- Αφήνετε λίγο να κρυώσει και περιχύνετε την σοκολατόπιτα σας.
- Αφήνετε για 2 ώρες στο ψυγείο και απολαμβάνετε μια υπέροχη σοκολατόπιτα με λίγες θερμίδες!!
foodmaniacs.gr-ionsweets