Φτιάχνουμε τον πιο κολασμένο κορμό χωρίς γλουτένη, χωρίς δημητριακά, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη, χωρίς λιπαρα, μόνο με αγνή μαγεία φρούτων και καρπών της φύσης.
της Αγγελικής Σπανού
Υλικά
350γρ. κάστανα βρασμένα
8 χουρμάδες ψιλοκομμένοι
200γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
130γρ. λάδι καρύδας
2 κουτ. σούπας αμυγδαλοβούτυρο
2 κουτ. σούπας χαρουπόμελο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
1 χούφτα αμύγδαλα ή φουντούκια ή 1 κ.σούπας μπράντι (προεραιτικά)
Διαδικασία
Σε μπεν μαρί λιώνετε την σοκολάτα με το χαρουπόμελο.
Σε βαθύ μπολ αναμιγνύετε τα κάστανα σπασμένα σε κομμάτια, και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε την σοκολάτα και ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζετε τον κορμό κλείνοντας τις δύο άκρες πάνω από τον κορμό σφίγγοντας ελαφρά.
Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
οlivemagazine.gr