Σοκολατένιο κέικ με μπαχαρικά και τζίντζερ, περιχυμένο με γλάσο σοκολάτας.
Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο κέικ με το υπέροχο άρωμα των μπαχαρικών και τη πιπεράτη γεύση του τζίντζερ.
Απολαύστε το σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά συνταγής
- Για το κέικ:
- 250 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομματάκια + 2 κ.γ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 4 αυγά
- 330 γρ. καστανή ζάχαρη
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 35 γρ. κακάο κοσκινισμένο
- 1/3 φλ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου για πασπάλισμα
- Για το γλάσο σοκολάτας:
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε τη βάση και τα τοιχώματα ενός τετράγωνου ταψιού με διάσταση βάσης 20 εκ. Το στρώνετε μόνο στη βάση του με λαδόκολλα.
- Για το κέικ: Λιώνετε σε μπεν μαρί (βάζετε σε ένα μεγάλο σκεύος πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς το σκεύος να ακουμπά το νερό) τα κομματάκια βουτύρου και κουβερτούρας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Προσθέτετε στο μείγμα σοκολάτας τα αυγά, ένα ένα, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν όλα πλήρως. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τα μπαχαρικά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει μέσα στο ταψί.
- Για το γλάσο σοκολάτας: Τοποθετείτε σε κατσαρολίτσα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με τη κρέμα γάλακτος και αφήνετε να λιώσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Προσθέτετε και το μέλι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί. Αφήνετε λίγο το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς.
- Μόλις κρυώσει το κέικ το τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος, το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια, το περιχύνετε με το γλάσο σοκολάτας και το πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου.