Στον κόσμο των γλυκών το cheesecake είναι σαν το τέλειο μικρό, μαύρο φόρεμα: απλό αλλά κομψό, δεν χρειάζεται πολλά για να ξεχωρίσει, αλλά παραμένει ευέλικτο.
Γι’αυτή την συνταγή η σοκολάτα και η μέντα είναι τα τέλεια συστατικά, δημιουργώντας μια εμπειρία που δεν έχετε ξαναζήσει!
Για 6 μερίδες θα χρειαστείτε:
-6 κ.σ. Μπισκότα βουτύρου -2 κ.σ. Κακάο σε σκόνη -5 κ.σ. Λιωμένο βούτυρο -2/3 φλιτζανιού τυρί κρέμα -3 κ.σ. Ζάχαρη -1 αβγό -3 κ.σ. Λικέρ μέντα -σοκολάτα με γεύση μέντα -255 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα υγείας
Οδηγίες:
1. Βάλτε τα μπισκότα σε ένα μπολ και σπάστε τα σε κομματάκια προσεκτικά. Προσθέστε το κακάο και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
2. Πάρτε ένα αντικολλητικό χαρτί και κόψτε το σε μακριές λωρίδες. Βάλτε από μία λωρίδα πάνω από κάθε κουπάκι σε ένα ταψί για μάφιν, έτσι ώστε η λωρίδα να προεξέχει και από τις δύο πλευρές. Γεμίστε τα κουπάκια με το μίγμα από τα μπισκότα και αφήστε λίγο χώρο από πάνω.
3. Στην συνέχεια, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη, το αβγό και το λικέρ μέντας στο μίξερ. Ρίξτε το μίγμα πάνω από τα μπισκότα. Ψήστε για 20 λεπτά στους 160. Στο μεταξύ, λιώστε την πικρή σοκολάτα.
4. Όταν τελειώσει το ψήσιμο, βγάλτε τα από το ταψί με προσοχή, τραβώντας τις άκρες του αντικολλητικού χαρτιού. Βάλτε τα σε ένα μεγάλο πιάτο και ρίξτε από πάνω την λιωμένη σοκολάτα. Πασπαλίστε από πάνω ζαχαρωτά με μέντα ή λίγη ακόμα σοκολάτα.
Απίστευτη γεύση σε ένα μικρό κέικ! Το γλυκό αυτό θα έχει μεγάλη επιτυχία στο επόμενο τραπέζι σας!
Πηγή