Απίθανη συνταγή για cupcakes μέσα σε πορτοκάλι!
Εύκολη – 5 μερίδες – Έτοιμο σε 1 ώρα
Συστατικά
Για τα cupcakes
3 μεγάλα πορτοκάλια
έτοιμο μίγμα για κέικ σοκολάτας ή cupcakes
3 αυγά
μισό φλιτζ. σπορέλαιο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Για το γλάσο
100 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού +λίγο ακόμη
120 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλιτζ. άχνη
Τρόπος μαγειρέματος
Κόψε τα πορτοκάλια στη μέση. Προσεκτικά, με μυτερό μαχαίρι αφαίρεσε την ψίχα του πορτοκαλιού. Βάλε την ψίχα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και πίεσέ την να βγάλει το χυμό της (πρέπει να βγει περίπου 1 ποτήρι). Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το μίγμα για το κέικ, τα αυγά, το λάδι και το χυμό να γίνει ένας λείος χυλός. Βάλε τα άδεια πορτοκάλια σε ένα ταψί με θήκες για cupcakes. Γέμισε κάθε πορτοκάλι με το χυλό του κέικ. Ψήσε για 25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν τα cupcakes και να ψηθούν. Σε ένα μέτριο μπολ χτύπησε την κρέμα, τη βανίλια και λίγο ξύσμα να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το βούτυρο και χτύπησε λίγο ακόμη.
Ρίξε την άχνη και χτύπησε μέχρι να έχεις ένα αφράτο γλάσο. Βάλε το γλάσο σε κορνέ. Βγάλε τα cupcakes από το φούρνο και άσε τα να κρυώσουν. Γάρνιρέ τα με το γλάσο.
Πασπάλισέ τα με λίγο έξτρα ξύσμα.
tlife.gr