ΔΙΑΦΟΡΑ

Σεξ με…. ρομπότ; Μέχρι το 2070 θα θεωρείται φυσιολογικό!

Πολλοί Αμερικανοί τηλεθεατές δήλωσαν σοκαρισμένοι όταν σε μια σκηνή της σειράς «Humans» ο εκ των πρωταγωνιστών έκανε σεξ με ένα ρομπότ. Αυτή η έκπληξη – ενδεχομένως και αποστροφή – είναι κάτι που θα έχει εξαλειφθεί οριστικά σε 50 χρόνια από τώρα, όπως ισχυρίζεται η ακαδημαϊκός, ειδικευμένη στην ψυχολογία γύρω από το σεξ, δόκτωρ Έλεν Ντρίσκολ.

Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσίευσε στη Huffington Post η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Σάντερλαντ το σεξ ανάμεσα σε άνθρωπο και ρομπότ δεν θα είναι μόνο κοινωνικά αποδεκτό μέχρι το 2070, αλλά ίσως να είναι και πιο δημοφιλές από την σεξουαλική επαφή μεταξύ ανθρώπων!

«Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε τους τωρινούς κανόνες αλλά αν γυρίσουμε πίσω τον χρόνο θα δούμε ότι 100 χρόνια πριν η σεξουαλική ζωή ήταν διαφορετική. Είναι προφανές ότι υπάρχουν ραγδαίες, ριζικές αλλαγές. Μπορεί να είναι σοκαριστικό και ασυνήθιστο για την ώρα αλλά δεν πρέπει να υποθέσουμε αυτόματα ότι οι σχέσεις εικονικής πραγματικότητας έχουν μικρότερη βαρύτητα από τις αληθινές σχέσεις», εξηγεί η δόκτωρ Ντρίσκολ

Προσθέτει επιπλέον ότι «όσο η εικονική πραγματικότητα γίνεται ρεαλιστική και είναι σε θέση να μιμηθεί ή ακόμα και βελτιώσει τις σεξουαλικές εμπειρίες, είναι κατανοητό ότι κάποιοι θα επιλέξουν αυτό το τέλειο ανθρώπινο ον για σύντροφο τους».

Θεωρητικά αυτά τα ρομπότ θα είναι προγραμματισμένα ώστε να μπορούν να συμπεριφέρονται στο σεξ όπως και οι άνθρωποι μετατρέποντας έτσι τη σεξουαλική επαφή σε μια φυσιολογική διαδικασία με ένα σχεδόν «κανονικό» παρτενέρ.

Πριν από δύο εβδομάδες ένα ρομπότ πέρασε το τεστ αυτογνωσίας, ενώ πέρυσι ένας υπερ-υπολογιστής έγινε ο πρώτος που πέρασε το «Turing test» πείθοντας τους ανθρώπους ότι είναι… άνθρωπος.

«Οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους κοινωνικά πλάσματα και η έλλειψη ανθρώπινης επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει σε μοναξιά η οποία με τη σειρά της δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα», εξηγεί η καθηγήτρια, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «στο μέλλον η τεχνολογία μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα αφού οι διαφορές ανθρώπου και ρομπότ θα είναι δυσδιάκριτες».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact