Πυροβόλησαν σκυλιά, τα έκλεισαν σε τσουβάλι και τα πέταξαν στο Λαύριο
Άνδρας ο οποίος έκανε βόλτα με το σκύλο του στην περιοχή Αγ. Ανδρέας εντόπισε δύο σκυλιά κλεισμένα μέσα σε δύο τσουβάλια.
Ο περιπατητής αντιλήφθηκε πως μέσα στα τσουβάλια τα σκυλιά ήτανακόμα ζωντανά και σταμάτησε περιπολικό που περνούσε από το σημείο, ζητώντας τη συνδρομή των αστυνομικών.
Η ακτινογραφία έδειξε σφαιρίδιο στη σπονδυλική στήλη του κουταβιού.
Οι αστυνομικοί άνοιξαν το πρώτο τσουβάλι, το σκυλάκι πετάχτηκε τρέχοντας και εξαφανίστηκε κατατρομαγμένο. Το ζώο όμως στο δεύτερο τσουβάλι, όπως διαπίστωσαν, ήταν παράλυτο στο πίσω μέρος του σώματος του.
Το σκυλάκι μεταφέρθηκε από ζωόφιλους και κτηνίατρο στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων.
Η ακτινογραφία έδειξε ότι το ζώο, ένα κουτάβι μόλις δύο μηνών έχει πυροβοληθεί με αεροβόλο. Το σφαιρίδιο του όπλου έχει σφηνωθεί στην σπονδυλική του στήλη γι’ αυτό και δεν μπορούσε να κουνηθεί.
Για την απόκτηση αεροβόλου δεν απαιτείται άδεια, αφού η χρήση του είναι μόνο σκοπευτική. Όταν όμως το αεροβόλο χρησιμοποιείται για τον τραυματισμό ή την θανάτωση π.χ. ζώων τότε ο κατηγορούμενος διώκεται για οπλοχρησία και φυσικά ο νόμος 4039/2012 προβλέπει πολύ μεγάλες ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα για όσους κακοποιούν τα ζώα.
Πηγή: zoosos.gr