Υλικά (8 μερίδες)
- 1 κιλό γαύρος
- 1/2 κιλό ψωμί
- 2 κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτηράκι κρασιού ούζο
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
- 1/2 ποτήρι κρασιού δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Λάδι για τηγάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσειςΕκτέλεση
- Ξεπλένουμε τα ψαράκια με άφθονο νερό, τα ξεκοκαλίζουμε ώστε να μείνουν φιλετάκια και τα βάζουμε σε λεκανίτσα μαζί με το ψωμί, χωρίς την κόρα, την οποία έχουμε μουσκέψει και στραγγίξει πολύ καλά νωρίτερα.
- Έπειτα, ρίχνουμε στη λεκανίτσα όλα τα άλλα υλικά και το ελαιόλαδο, δουλεύουμε το μείγμα για λίγη ώρα με τα χέρια έως ότου ομογενοποιηθεί και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά για να σφίξει.
- Τέλος, πλάθουμε από μείγμα ψαροκεφτέδες, τους οποίους αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα, αφού στραγγίξουμε πρώτα τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί.