3. Κοτόπουλο
Το κοτόπουλο, όπως και τα μανιτάρια, περιέχει πρωτεΐνες που έχουν αρνητική επίδραση όταν ξαναζεσταίνεται. Όταν ένα κρύο κοτόπουλο θερμαίνεται για δεύτερη φορά, λαμβάνουν χώρα αλλαγές στη σύνθεση των πρωτεϊνών, που μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Αν πρέπει να ξαναζεστάνετε το κοτόπουλο, βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς μαγειρεμένο και από το εσωτερικό του βγαίνει καυτός ατμός. Για να χρησιμοποιήσετε υπολείμματα κοτόπουλου χωρίς να χρειαστεί να το ζεστάνετε, προσθέστε το σε κρύα σαλάτα ή σε ένα κρύο σάντουιτς.
4. Σπανάκι και μαρούλι
Αυτά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταίνονται για δεύτερη φορά. Περιέχουν υψηλές ποσότητες νιτρικών αλάτων, τα οποία μπορούν να διασπαστούν σε νιτρώδη μορφή, εξαιτίας των μικροοργανισμών που περιέχουν. Τα νιτρώδη άλατα μπορούν να επηρεάσουν το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα, να γίνουν τοξικά και μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, όταν ξαναζεσταίνονται.
5. Αυγά
Τα αυγά δεν πρέπει να εκτίθενται επανειλημμένα σε θερμότητα. Το ξαναζέσταμα των αυγών σε υψηλές θερμοκρασίες, είτε βραστών είτε τηγανιτών, μπορεί να τα κάνει τοξικά και να προκαλέσει προβλήματα με το πεπτικό σας σύστημα. Ποτέ μην ζεσταίνετε ξανά μια ομελέτα ή βραστά αυγά, καθώς η πρωτεΐνη που περιέχουν, καταστρέφεται όταν κατ “επανάληψη εκτίθενται σε θερμότητα. 6. Ρύζι
Το ξαναζέσταμα του ρυζιού δεν είναι στην πραγματικότητα το πρόβλημα, αλλά η φύλαξή του. Αφήνοντας το βρασμένο ρύζι σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από μία ώρα, είτε για να κρυώσει είτε όταν το σερβίρετε σε δείπνο ή σε ένα πάρτι, μπορεί να αναπτυχθούν σε αυτό δυνητικά επικίνδυνα βακτήρια, που μπορεί να προκαλέσουν εμετό και διάρροια. Φυλάξτε το ρύζι που περισσεύει σε ένα αεροστεγές δοχείο, αμέσως μετά το μαγείρεμα και το ζέσταμα θα είναι ασφαλές.
7. Γογγύλια και τεύτλα
Τα γογγύλια και τα τεύτλα είναι κοινά λαχανικά σε σούπες και μαγειρευτά. Αν σκοπεύετε να ξαναζεστάνετε τη σούπα, αφαιρέστε τα γογγύλια και τα τεύτλα πριν το ζέσταμα. Τα υψηλά ποσοστά νιτρικών αλάτων που περιέχουν, μπορεί να τα κάνει τοξικά όταν υποβάλλονται σε θερμότητα για δεύτερη φορά.
8. Έλαια
Το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού, το καρυδέλαιο, το λάδι αβοκάντο και το λάδι φουντουκιού, όλα έχουν πολύ χαμηλά σημεία οξείδωσης, που αλλοιώνουν τη γεύση και την οσμή τους, όταν ξαναζεσταίνονται. Αποφύγετε τη χρήση αυτών των ελαίων για μαγείρεμα, ψήσιμο ή τηγάνισμα. Το ξαναζέσταμα αυτών των ελαίων μπορεί να τα μετατρέψει σε επικίνδυνα τρανς λιπαρά οξέα αν υπερθερμανθούν.
Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα