Υπάρχουν πολλοί που αρνούνται να αγγίξουν περίσσευμα από ένα φαγητό που έχει μαγειρευτεί την προηγούμενη μέρα, ενώ άλλοι χαίρονται με την ιδέα να φάνε ένα φαγητό που είναι ήδη έτοιμο, και χρειάζεται απλά ένα ζέσταμα.
Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι το ξαναζέσταμα μερικών αγαπημένων φαγητών μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία σας, ειδικά αν δεν έχει φυλαχτεί σωστά. Εδώ είναι μια λίστα με κοινά τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταθούν και εξηγούμε το λόγο: 1. Σέλινο
Το σέλινο μπορεί να γίνει τοξικό αν το ξαναζεστάνουμε, καθώς το σέλινο περιέχει νιτρικά άλατα που μετατρέπονται σε νιτρώδη. Αν π.χ. έχετε φτιάξει σούπα με σέλινο, θα πρέπει είτε να φάτε όλη τη σούπα ή είτε να αφαιρέστε το σέλινο, πριν το ζεστάνετε για να φάτε την υπόλοιπη. Αν τη ξαναζεστάνετε, τότε θα απελευθερωθούν καρκινογόνες ιδιότητες.
2. Μανιτάρια
Τα μαγειρεμένα μανιτάρια πρέπει να καταναλώνονται την ίδια μέρα εξαιτίας της περιεκτικότητάς τους σε σύνθετες πρωτεΐνες. Το ξαναζέσταμα των μανιταριών μπορεί να αλλάξει τη σύνθεση των πρωτεϊνών και να παρουσιάσει υψηλό κίνδυνο για την υγεία του πεπτικού συστήματος, αλλά και καρδιακά προβλήματα. Αν θέλετε να φάτε μανιτάρια που μαγειρεύτηκαν την προηγούμενη μέρα, φάτε τα κρύα!
Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα