Το κοτόπουλο και γενικά τα πουλερικά είναι τρόφιμα που είναι τα πρώτα στη λίστα των τροφίμων για πρόκληση τροφικών δηλητηριάσεων.
Τη λίστα συνεχίζουν
-Φυλλώδη – πράσινα λαχανικά
-Αυγά
-Τόνος
-Στρείδια
-Τυρί
Τα βακτήρια αφθονούν στα ωμά πουλερικά και μεταδίδονται εύκολα στον άνθρωπο κατά το πλύσιμο του νωπού κοτόπουλου κάτω από τη βρύση ή με την κατανάλωσή του όταν δεν είναι ψημένο καλά.
Η λοίμωξη από καμπυλοβακτήριο εκδηλώνεται δύο έως πέντε ημέρες μετά τη μόλυνση και προκαλεί διάρροια, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πυρετό και γενικευμένο αίσθημα κακουχίας.