Από την 26η Ιουνίου 2021 που άρχισε η κατασκευή του καναλιού, χάσατε το σχετικό σας δικαίωμα και την Κυριαρχία στη θάλασσα του Μαρμαρά γύρωθεν των Στενών.
Τον έλεγχο προσωρινά πρέπει ν αναλάβουν η Ελλάδα , η Βουλγαρία και η Ρουμανία σύμφωνα με το Δίκαιο της Θαλάσσης που δεν έχετε υπογράψει και μέχρι , την υπογραφή νέας Συνθήκης .
Τι θα κάνει η Ελλάδα ,τι θα πράξουν οι ΗΠΑ , αφού ακυρώνεται το διεθνές καθεστώς των Στενών ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ θέμα παράκαμψης της Συνθήκη του Μοντρέ αλλά αλλοίωσής της σύμφωνα με τα παρακάτω ;
Το νέο κανάλι ( μήκους 45 χιλιομέτρων και κόστους 15 δις που συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με την Θάλασσα του Μαρμαρά, και οδηγεί στο Αιγαίο και την Μεσόγειο θάλασσα ) μπορεί να παραγάγει έσοδα μόνο αν τα χρησιμοποιούν οι ναυτιλιακές εταιρείες – και γιατί να το κάνουν, ενώ το πέρασμα του Βοσπόρου παραμένει ελεύθερο αφού , η Συνθήκη του Μοντρέ αναγνωρίζει το δικαίωμα ελεύθερης διέλευσης από τα στενά;
Σκοπός σας συνεπώς είναι να επιβάλλεται αμέσως τέλη στη διέλευση παρέχοντας σκόπιμα μεγαλύτερη ασφάλεια στη Ναυσιπλοΐα σε συνδυασμό με την λογική «άνοδος – κάθοδος» , γεγονός όμως που απαιτεί τροποποίηση της Συνθήκης. Αυτό, με τη σειρά του, απαιτεί την έγκριση τουλάχιστον επτά από τις δέκα χώρες που είναι συμβαλλόμενα μέρη της Συνθήκης και μεταξύ αυτών , Ρωσίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, ΗΠΑ, Βρετανίας, Αυστραλίας, Ελλάδας, Ιαπωνίας και της πλέον μη υφιστάμενη Γιουγκοσλαβίας.
Το κανάλι αυτό όμως διχοτομεί την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, σχηματίζοντας ένα νησί μεταξύ των ηπείρων της Ασίας και της Ευρώπης καταργώντας έτσι εξολοκλήρου την Συνθήκη του Μοντρέ αφού αλλάζει ριζικά την γεωμορφολογία της περιοχής .
Επιπλέον, υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις ως προς το ότι, θα υποβαθμίσει την Κωνσταντινούπολη
Το έργο του Καναλιού κατασκευάζεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Πόλης, αναμειγνύοντας τα νερά της Μαύρης Θάλασσας με της Θάλασσας του Μαρμαρά, και οδηγώντας στο Αιγαίο και την Μεσόγειο θάλασσα. Το νερό από τη μολυσμένη Μαύρη Θάλασσα θα περάσει από το κανάλι και θα ρέει με μεγαλύτερη ορμή στη Θάλασσα του Μαρμαρά καταστρέφοντας εκεί το οικοσύστημα , μειώνοντας το οξυγόνο στο νερό και γεμίζοντας των αέρα με μυρωδιά χαλασμένου αυγού μα το σοβαρότερο , θα προστεθεί στο βλεννώδες στρώμα από άλγη πάχους έως και 15 μέτρα που καλύπτει εδώ και μήνες την επιφάνεια του νερού στη θάλασσα του Μαρμαρά και κινείται αργά προς τον Ελλήσποντο και το Αιγαίο.
Σε μια έκθεση υπό την αιγίδα του δήμου της Κωνσταντινούπολης γίνεται λόγος επιπλέον , για ζημιές στο πόσιμο νερό, τη χλωρίδα και την πανίδα .
Γιατί μας ενδιαφέρει αυτό το θέμα ; Διότι έχουμε Μεγάλα Σχέδια για την Πόλη της Καρδιάς μας ενώ εσείς , μόνο ¨τρελούς¨ χάρτες.
Υγ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ να δούμε τις ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης
Έκτακτη παρέμβαση της …
ΟΜΑΔΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ( Hellas)