Υλικά:
- 3 λεμόνια (θα χρειαστούμε τον χυμό τους και μια φλούδα)
- 4 φλ. ζάχαρη
- 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 μεγάλα αυγά ξεχωριστοί κρόκοι με τα ασπράδια
- 1 φλ. γάλα
- 4 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένη
- 8 κ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα λεμόνια στη μέση, στύβουμε και παίρνουμε τον χυμό τους, κρατάμε 1 φλούδα λεμονιού για άρωμα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι. Με το σύρμα σύρμα, χτυπάμε τους κρόκους αυγών, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τη φλούδα λεμονιού και το χυμό.
- Σε ένα μικρό μπολ κτύπησε ασπράδια και το αλάτι μέχρι το μείγμα να αποκτήσει απαλές κορυφές. Με μια σπάτουλα, διπλώστε απαλά το ένα τρίτο της μαρέγκας μέσα στο μείγμα λεμονιού. Διπλώστε και την υπόλοιπη μαρέγκα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίχνετε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και τοποθετείτε στο δεύτερο ράφι φούρνου. Ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 40 λεπτά.
- Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.