Η μαζική χρήση κατευθυνόμενων όπλων στην Συρία και το Ιράκ κατά την τελευταία τριετία φέρεται πως έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση του αποθέματος, παρά τις παραγγελίες εγχώριων συλλογών καθοδήγησης και πυρήνων για βόμβες, συμπεριλαμβανομένων και των διατρητικών ΝΕΒ που πλέον βρίσκονται σε σειριακή παραγωγή.
Πότε αναμένεται η πλήρωση των κενών που άφησε στην ΤΗΚ το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016; Έμπειροι παρατηρητές υποστηρίζουν πως η επαναφορά διεξαγωγής των Ασκήσεων ANADOLU KARTALI στο μέλλον, θα αποτελούσε μία από τις σοβαρότερες ενδείξεις αποκατάστασης της πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας της ΤΗΚ.
Σημειώσεις:
[1] Σύμφωνα με μελέτη του RAND για το Αμερικανικό Ναυτικό, οι 150 από τις 180 ετήσιες ώρες του ΝΑΤΟϊκού προτύπου θεωρούνται απαραίτητες για τη διατήρηση των βασικών ικανοτήτων πτήσης, διαδικασιών έκτακτης ανάγκης κλπ. και οι υπόλοιπες 30 για την τακτική/επιχειρησιακή εκπαίδευση. https://www.rand.org/content/dam/rand/pubs/monograph_reports/2002/MR1441.pdf
[2] O αριθμός του πακέτου των 72 αεροσκαφών αποδίδεται στον επίσημο αριθμό απωλειών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά την Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ, συνέχεια της οποίας αποτελεί η Επιχείρηση ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΑΙΑΣ.
[3] https://www.rand.org/content/dam/rand/pubs/monographs/2011/RAND_MG835.pdf
e-amyna.comΔείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα