Δείτε πώς θα φτιάξτε το πιο γευστικό και εύκολο σπιτικό παγωτό που θα λατρέψουν τα παιδιά σας αλλά και εσείς.
Συστατικά:
200 γρ κουβερτούρα
200 ml γάλα
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
400 ml κρέμα γάλακτος 35%
2 βανίλιες
Οδηγίες:
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την σοκολάτα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα και το ζαχαρούχο.
Ανακατεύουμε και πάλι καλά μέχρι να γίνει μία κρέμα σοκολατένια ομοιόμορφη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά ανακατεύοντας συχνά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί και προσθέτουμε την βανίλια. Όταν το μείγμα της σοκολάτας έχει κρυώσει καλά αναμιγνύουμε με την σαντιγί μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Βάζουμε το σοκολατένιο μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.
Μπορούμε να βάλουμε μέσα στο παγωτό μας ξηρούς καρπούς μπισκότα και γενικά ότι αρέσει στα παιδιά μας τα οποία θα είναι οι πρωταγωνιστές όταν το εμφανίσουμε στο τραπέζι.
gourmed.gr