Πως λατρεύονταν στην αρχαία Ελλάδα τα γεννητικά όργανα;
Στην αρχαία ελλάδα λατρεύονταν επίσης ο Διόνυσος, ο Βάκχος που και αυτοί ήταν θεοί του έρωτα και των οργίων (Βακχεια, διονυσιακά όργια).
Ορισμένες εποχές του έτους γίνονταν τελετές που ονομάζονταν «μυστήρια», «όργια» προς τιμήν τους (Ελευσίνια μυστήρια) όπου ιερείς εμφάνιζαν ευμεγέθεις φαλλούς σαν τελετουργικό στοιχείο.
Σχετικά αγαλματίδια με όρθιο το πέος έχουν βρεθεί σε ανασκαφές: οι λεγόμενοι σάτυροι.
Ερωτικές και σεξουαλικές παραστάσεις έχουν βρεθεί και σε τάφους των ετρούσκων. Παρόμοιες εικόνες συναντάμε και σε αρχαία νομίσματα όπως ο Σάτυρος της Νάξου(460 π.χ.) ο Σταύρος της Θάσου (600 π.χ.). Οι Παραστάσεις οργίων με υπερμεγέθεις φαλούς απεικονίζουν πολύ συχνά σε μελανόμορφα αγγεία του 4ου και 5ου αιώνα π.χ. Στη Δήλο όπου λατρευόταν ο θεός Απόλλωνας υπήρχε βωμός με υπερμεγέθη ερωτικά όργανα άνδρα.
Τον 1ο και 2ο μ.χ. αιώνα υπάρχουν αναπαραστάσεις με γεννητικά και υπερμεγέθεις φαλλούς στην Πομπήια. Με τον θρίαμβο του Χριστιανισμού ο ερωτισμός και η θεοποίηση του φαλλού αποκηρύχθηκε, παρόλα αυτά όμως δείγματα ερωτισμού υπήρχαν.
Στη Ασία, στην Αφρική αλλά και στην Αμερική υπάρχουν ακόμη και σήμερα διάφορες φυλές και αιρέσεις που λατρεύουν τα γεννητικά όργανα. Στη σύγχρονη κοινωνία υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που συμβολίζουν γεννητικά όργανα στα έργα τους.
Τμήμα ειδήσεων Fnews.gr